Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Agriculturii participă, la Berlin, la expoziţia internaţională "Săptămâna verde"

adrian oros

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, şi secretarul de stat din MADR, Aurel Simion, vor participa vineri la deschiderea oficială a expoziţiei internaţionale "Săptămâna verde 2020" de la Berlin, anunță AGERPRES.

În acest context, ministrul român va fi prezent şi la Conferinţa "Viitorul producţiei globale de carne de porc sub ameninţarea pestei porcine africane", organizată de Comisia Europeană.

De altfel, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va participa la expoziţia internaţională cu un stand de informare privind politicile aplicate în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale.

La stand, reprezentanţii MADR vor promova produse înregistrate pe scheme de calitate europene sau în curs de înregistrare, respectiv Magiun de prune Topoloveni - (produs cu Indicaţie Geografică Protejată - IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibăneşti (produs cu Denumire de Origine Protejată - DOP), Novac afumat din Ţara Bârsei (IGP), Scrumbie de Dunăre afumată (IGP), Cârnaţi de Pleşcoi (IGP), Telemea de Sibiu (IGP), Caşcaval de Săveni (IGP), Salată cu icre de ştiucă de Tulcea (IGP), Salată tradiţională cu icre de crap (specialitate tradiţională garantată - STG), Plăcintă dobrogeană (IGP), precum şi produse înregistrate pe scheme de calitate naţionale.

Printre produsele româneşti ce vor fi expuse la ediţia 2020 a expoziţiei "Săptămâna Verde" se vor mai găsi sloi/tocan de oaie, pastramă de oaie, babic, ghiudem, brânza de burduf în coajă de brad şi în membrană, batog de crap argintiu şi de somn, pastramă de crap argintiu şi de somn, sardeluţe, scrumbie marinată, zacuscă cu peşte şi diferite sortimente de siropuri, gemuri sau dulceţuri de fructe din fructe, produse de panificaţie şi patiserie (cozonaci, plăcintă cu dovleac, plăcintă cu brânză etc.), mere de Voineşti.

În ceea ce priveşte băuturile alcoolice, în cadrul standului românesc vor fi disponibile pentru degustare pălincă, ţuică şi vin alb şi roşu.

Totodată, în cadrul Expoziţiei Internaţionale "Săptămâna Verde 2020" vor fi promovate obiective turistice, obiceiuri şi datini din judeţe precum Bacău, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.