Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul apărării al Ucrainei avertizează că va avea loc un `masacru sângeros` dacă Rusia va invada: Mulți ruși se vor întoarce în sicrie acasă (VIDEO)

The National Interest
rusia tancuri armata rusa

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat pentru CNN că va avea loc un „masacrul cu adevărat sângeros” dacă Rusia decide să invadeze Ucraina și a avertizat că „și rușii se vor întoarce în sicrie”, pe fondul alarmei sporite cu privire la mișcările de trupe la granița națiunilor.

Reznikov l-a îndemnat pe președintele american Joe Biden -- care urma să vorbească marți cu Vladimir Putin al Rusiei într-o videoconferință telefonică -- să rămână ferm împotriva Moscovei.

"Dacă pot să-l sfătuiesc pe președintele Biden, aș dori ca el să-i spună domnului Putin că nu ar trebui să existe linii roșii din partea Kremlinului. Linia roșie este aici în Ucraina și lumea civilizată va reacționa fără ezitare", a declarat Reznikov pentru CNN. într-un interviu exclusiv luni.

„Ideea de a nu provoca Rusia nu va funcționa”, a adăugat el.

Oficialii americani și occidentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la acumularea de forțe ruse la granița cu Ucraina, secretarul de stat Antony Blinken afirmând săptămâna trecută că SUA „trebuie să se pregătească pentru toate situațiile”.

Rusia are capabilități de-a lungul graniței cu Ucraina pentru a efectua o invazie rapidă și imediată, inclusiv construirea de linii de aprovizionare, cum ar fi unități medicale și combustibil, care ar putea susține un conflict prelungit, în cazul în care Moscova ar alege să invadeze, două surse familiare cu evaluările serviciilor de informații americane. a spus CNN săptămâna trecută.

Reznikov a declarat pentru CNN că Ucraina evaluează că Rusia are în prezent 95.000 de soldați la o distanță scurtă de Ucraina. El a adăugat, de asemenea, că, datorită puterii forțelor ucrainene întărite de luptă, estimările actuale ale SUA că Rusia ar putea aduna 175.000 de soldați pentru a invada Ucraina sunt subestimate.

"Așadar, avem 250.000 de oficiali... membri ai armatei noastre. În plus, am spus 400.000 de veterani și 200.000 de rezerviști. 175.000 (sunt) nu sunt de ajuns pentru a merge în Ucraina", a spus Reznikov.

Reznikov a subliniat că o invazie rusă -- dacă se va întâmpla -- ar avea consecințe „dezastruoase” pentru întregul continent european, estimat că 4 până la 5 milioane de ucraineni ar trebui să se refugieze în Europa. Reznikov a subliniat, de asemenea, că Ucraina este un furnizor important de alimente pentru Europa și Africa, aprovizionările despre care a spus că vor fi întrerupte.

Ministrul a spus că armata ucraineană a trimis o cerere de ajutor suplimentar pentru echipament militar din partea aliaților săi, inclusiv sprijin material și pregătire pentru forțele sale aeriene și marine. "Nu avem nevoie de trupe, pentru că cred că nu este atât de corect ca soldați americani să moară în Ucraina. Nu, nu avem nevoie", a adăugat Reznikov.

Ucraina a avertizat de săptămâni întregi că Rusia încearcă să destabilizaze țara înainte de orice invazie militară planificată, NATO subliniind că mișcările Rusiei în apropierea graniței au fost neobișnuite. Puterile occidentale au îndemnat Rusia în mod repetat împotriva unor noi mișcări agresive împotriva Ucrainei.

Kremlinul neagă că plănuiește să atace și susține că sprijinul NATO pentru Ucraina -- inclusiv aprovizionarea sporită de arme și pregătirea militară -- constituie o amenințare tot mai mare pentru flancul vestic al Rusiei.

Cu privire la motivele Kremlinului, Reznikov a declarat pentru CNN că crede că zgomotul Rusiei are ca scop răspândirea fricii și neliniștii în Ucraina și împiedicarea Ucrainei să se apropie de aderarea la NATO și UE.

Kremlinul cere un angajament legal conform căruia NATO nu va fi extinsă spre est pentru a include Ucraina și că infrastructura militară NATO, precum sistemele de rachete, nu va fi construită în țară.

„Dacă împărtășim sau răspândim panică în țara noastră și în interiorul societății noastre, va fi un dar pentru Kremlin, pentru că ei încearcă să facă asta. Pentru că această adunare a trupelor lor de lângă granița noastră, este un obiectiv principal al lor să facă asta. facem un proces de destabilizare în interiorul țării noastre, pentru a ne opri în cale. Dar intrăm în aliatul NATO, mergem în UE", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.