Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Bode, după votul pro-România din Parlamentul European: 'Sper ca ecourile pozitive să le vedem cât mai curând'

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a salutat rezoluţia adoptată, marţi, de Parlamentul European referitoare la aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, subliniind că se reconfirmă poziţia "constantă" a PE de susţinere "fermă" a eforturilor ţării noastre şi a întregului parcurs pentru atingerea acestui obiectiv.

"Le mulţumesc membrilor Parlamentului European pentru votul de astăzi şi pentru sublinierea eforturilor remarcabile ale României în gestionarea frontierelor externe şi asigurarea securităţii europene, elemente care reflectă corect ceea ce România a demonstrat în permanenţă partenerilor europeni. Mă bucur de această recunoaştere din partea Parlamentului European şi sper ca ecourile pozitive ale rezoluţiei adoptate astăzi să le vedem cât mai curând prin adoptarea deciziei de aderare", a scris Bode, pe Facebook.

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a adoptat marţi o rezoluţie nonlegislativă în care îndeamnă statele membre să permită României şi Bulgariei să adere fără întârziere la spaţiul Schengen.

În rezoluţia adoptată cu 547 voturi "pentru", 49 contra şi 43 de abţineri, eurodeputaţii susţin că, până la sfârşitul anului 2022, Consiliul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru a adopta decizia asupra admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie. Acest lucru ar trebui să asigure eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre în prima parte a anului 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.