Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul bulgar al Turismului: 'Viitorul sezon turistic de iarnă va fi mai bun decât cel record de anul trecut'

coe.int
bulgaria

Ministrul bulgar al Turismului, Ilin Dimitrov, a declarat luni că se aşteaptă ca viitorul sezon turistic de iarnă să fie chiar mai bun decât cel de anul trecut, care a doborât recorduri. Dimitrov a vorbit cu presa după ce a participat la o ceremonie de deschidere a unui port inovativ la Universitatea de Economie din Varna.

Dimitrov a spus că evaluarea sa favorabilă se bazează pe datele preliminare privind rezervările, care sunt foarte bune - numărul de turişti a fost cu 13% sub nivelul din 2019, înaintea pandemiei, când s-a stabilit un nivel record, potrivit Agerpres.

"Rezervările au o evoluţie foarte bună. Sper că vom avea un sezon bun", a spus el, adăugând că pe mai multe pieţe sunt raportate creşteri, inclusiv Marea Britanie şi Israel, unde Bulgaria îşi recâştigă poziţia solidă.

Potrivit lui Dimitrov, fluxul de vizitatori din Regatul Unit, Israel şi Polonia către Bulgaria s-a stabilizat, dar piaţa germană nu îşi revine încă. În 24 octombrie va începe în Polonia un târg de cinci zile "Bulgaria Travel", la care vor participa multe companii bulgare. Dacă forumul se dovedeşte eficient, evenimente similare vor avea loc şi în alte ţări - sursă atractive.

În perioada ianuarie-septembrie 2022, bulgarii au reprezentat 54% din turiştii din această ţară, potrivit ministrului. El a explicat că cifrele bune privind rezervările se datorează publicităţii eficiente, serviciilor de calitate, precum şi preţurilor relativ mici de aici faţă de preţurile din Europa Occidentală.

Dimitrov a previzionat un sezon turistic de iarnă robust în Bulgaria. Deşi resursele energetice încă reprezintă o provocare, este necesar să se menţină plafonarea preţului electricităţii şi să fie introdus un plafon similar pentru preţul gazelor naturale, a insistat el. În această iarnă, turiştii sunt aşteptaţi să depăşească cu 5% - 7% numărul extrem de ridicat din iarna trecută. Totuşi, el a avertizat că proprietarii de hoteluri ar putea să nu poată rezista presiunii şi unele hoteluri ar putea rămâne închise chiar de la începutul sezonului, dacă nu va exista un plafon de preţ pentru resursele energetice de care au nevoie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.