Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Culturii începe CONTROLUL la TNB, condus de Ion Caramitru: vom vedea cum semnează managerii contracte și cum remunerează colaborările

sala mare tnb

Ministerul Culturii va începe ”cu celeritate” controlul de la TNB dar are în vedere și alte instituții subordonate analizând ”maniera în care managerii semnează contracte de angajare și încheie sau remunerează contracte de colaborare”, se arată într-un răspuns la o solicitare MEDIAFAX.

”Ministerul Culturii și Identității Naționale depune toate diligențele pentru a încuraja eficientizarea cheltuielilor insituțiilor de cultură, astfel încât acestea să funcționeze la parametri optimi, chiar și în limitele recomandate”, se arată în textul trimis către MEDIAFAX.

Potrivit formulării oficiale, modul de gestionare a bugetului în instituțiile care țin de Minister va fi supus unei analize: ”Ministerul Culturii și Identității Naționale va supune spre analiză, în perioada imediat următoare, modul de gestionare a bugetului în cadrul instituțiilor sale subordonate pentru a se asigura de optimizarea cheltuielilor fiecăreia. Astfel, se ia în considerare supravegherea activității managerale pentru a realiza o evaluare corectă a modului în care managerii administrează bugetul instituției în beneficiul propriu sau în beneficiul artistilor, al spectacolelor și, implicit, al publicului care îndrăgește exprimarea artistică și arta în toate formele sale. Mai mult, se va avea în vedere maniera în care managerii semnează contracte de angajare și încheie sau remunerează contracte de colaborare”.

În plin scandal cu actorii, ministrului Culturii i se cere DEMISIA din Parlament: 'Fără Breaz în funcții publice!'

Ministerul arată că ”În perioada imediat următoare vor fi definitivate echipa și obiectivele controlului ce va începe cu celeritate la Teatrul Național I.L. Caragiale din București. Menționăm că impunerea unor anumite limite de cheltuieli, din bugetul alocat tuturor instituțiilor din subordinea ordonatorului principal de credite, nu implică o diminuare a bugetului inițial alocat acestora. Precizăm că Ministerul Culturii și Identității Naționale este un partener deschis de dialog ce se va angaja în orice discuție pentru susținerea instituțiilor din subordine și a societății civile”, se explică în răspunsul remis MEDIAFAX.

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, a anunțat, duminică, că va dispune un control la Teatrul Național București, pentru a vedea cum sunt cheltuiți banii, precizând că instituția are în 2019 un buget de 57 de milioane lei, iar salariile actorilor au fost aproape triplate.

Managerii mai multor instituții culturale, precum cei de la Teatrul Național București, Muzeul de Istorie a României și Filarmonica Enescu, au fost invitați la audieri în Parlament miercuri, pentru a discuta despre tăierile bugetare din domeniul Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.