Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul de Finanțe Teodorovici este definiția incompetenței

Ministrul de Finanțe Teodorovici este definiția incompetenței. După eșecul răsunător al introducerii și retragerii impozitului pe bacșiș, motiv pentru care PNL i-a cerut public demisia, acum recidivează. Ministrul de Finanțe ne anunță un non-sens: adoptarea Codului Fiscal în Parlament luna aceasta și un studiu pentru modificarea acestui nou Cod până la finalul anului. E vorba de o potențială măsură a introducerii TVA de 9% la apă.

Fac doua observatii legate de acest haos fiscal generat sub guvernul PSD:

1. Nu e sănătos să lansezi public promisiuni fiscale pentru care nu ai o analiză fundamentată de suport bugetar și impact economic. Avem o lista lungă de astfel de promisiuni neonorate, așa cum e cazul eliminării supra-accizei la carburant sau a taxei pe clădirile speciale. E o aiureală specifică politicii fiscale a PSD: când ia, ia, când promite că da, uită!

2. Nu promiți un nou Cod Fiscal stabil însoțit de promisiunea modificării lui în lunile imediat următoare. E o aiureala specifică PSD: curat haos și impredictibilitate fiscală!

In paralel, același Ministru de Finanțe ne anunță că delegația FMI vine în România în data de 15 iulie 2015 și că adoptarea Codului este condiționată de acordul Comisiei Europene și al FMI.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.