Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Economiei: Săptămâna viitoare va fi pus în transparenţă ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii

Stefan Radu Oprea

Ministrul Economiei: Săptămâna viitoare va fi pus în transparenţă ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii

Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat joi că săptămâna viitoare va fi pus în transparenţă ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii , care are un buget de până la 150 de milioane de euro, anual, multianual, pe 4 ani de zile.

”Creşterea economică, dacă ne uităm pe datele statistice, vedem că s-a produs pe baza investiţiilor, nu a consumului, lucru care e inedit în România, semn că programele îşi produc efectele. Continuăm cu programele, pentru marea industrie, schemele de ajutor de stat”, a arătat ministrul Economiei, în emisiunea România Politică de la Prima News.

Radu Oprea a precizat că vor continua şi schemele pentru minimis pentru economie circulară.

”Săptămâna viitoare va fi pus în transparenţă ghidul pentru schema nouă de ajutor de stat pentru materiale de construcţii”, a anunţat ministrul, el precizând că avem avem un deficit mare, de 8 miliarde de euro, şi importăm materiale de construcţii, pentru marile proicte de infrastructură, pe feroviar, rutier.

Ministrul Economiei a precizat că doreşte ca anul viitor să dea drumul la această schemă de ajutor de stat.

”Este o schemă care are are un buget de până la 150 de milioane de euro, anual, multianuală, pe 4 ani de zile”, a mai arătat Oprea, precizând că dorinţa este să se facă investiţii. ”Ne uităm la companiile orientate către export”, a declarat Oprea, adăugând că ”se uită şi la reconstrucţia Ucrainei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.