Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul francez al sănătăţii solicită revizuirea folosirii hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor COVID-19

Time of Israel
test coronavirus COVID

Ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran, a anunţat sâmbătă că va solicita revizuirea folosirii hidroxiclorochinei pentru tratarea pacienţilor COVID-19, după ce un studiu a pus la îndoială eficacitatea acestui tratament şi a evidenţiat efectele sale secundare, relatează agenţiile AFP şi EFE, scrie Agerpres.

''În urma publicării în (revista medicală) The Lancet a unui studiu care avertizează asupra ineficacităţii şi riscurilor unor tratamente pentru COVID-19, printre care hidroxiclorochina, am sesizat HCSP (Înaltul Consiliu pentru Sănătate Publică) pentru a-l analiza şi a-mi propune în 48 de ore o revizuire a regulilor derogatorii de prescriere'', a scris oficialul francez pe Twitter.

Franţa a limitat deja folosirea hidroxiclorochinei numai în spitale şi numai în cazul pacienţilor COVID-19 în stare gravă.

Citește și: Numărul infectărilor cu coronavirus SCADE în continuare: DOAR 145 de NOI cazuri diagnosticate în 24 de ore/ 11.187 vindecați

Această moleculă, derivată din clorochina folosită la tratarea malariei, a căpătat o notorietate inedită în timpul pandemiei provocate de noul coronavirus după ce profesorul francez specialist în boli infecţioase Didier Raoult a publicat două studii ce susţin eficacitatea hidroxiclorochinei în tratarea bolnavilor de COVID-19.

Dar conform studiului publicat de The Lancet şi efectuat pe 96.000 de pacienţi, atât clorochina cât şi hidroxiclorochina nu şi-au dovedit eficacitatea împotriva COVID-19 în cazul bolnavilor spitalizaţi şi această moleculă creşte riscul de aritmie cardiacă şi de deces.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat recent că ia în fiecare zi hidroxiclorochină în scop preventiv. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a inclus această substanţă activă pe lista sa cu tratamentele experimentale prioritare şi ea este testată în mai multe ţări europene în cadrul proiectului 'Discovery'. De asemenea, compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat la începutul lunii aprilie distribuirea prin donaţie a 100 de milioane de doze de Plaquenil (medicament pe bază de hidroxiclorochină) către 50 de ţări, atrăgând totuşi atenţia că medicamentul are efecte secundare serioase şi ''testele clinice actuale sunt insuficiente pentru a trage concluzii asupra eficacităţii clinice şi siguranţei în utilizare''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.