Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Mediului lansează o campanie inedită în România: 'Vinerea Verde', ziua în care lăsăm mașina acasă

ziarharghita.ro
Tanczos Barna

Ministerul Mediului lansează o campanie civică ”Vinerea Verde” în efortul de a reduce poluarea din marile orașe și nu numai.

Citește și: Marcel Ciolacu profețește: momentul în care va pica Guvernul Cîțu

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a explicat că această campanie va începe chiar de la finalul acestei săptămâni și va fi una voluntară. Astfel, șefii de instituții din România vor avea datoria de a-și informa angajații despre această campanie, iar cei care au posibilitatea să aleagă o altă metodă de deplasare, lăsând autovehiculul personal acasă.

Cei care vor alege mijloacele de transport în comun pentru a se deplasa în cadrul programului ”Vinerea Verde” vor avea transportul gratuit. De asemenea, se vor asigura locuri de parcare pentru cei care vor utiliza mașini electrice.

Ministrul a precizat că a discutat deja cu premierul Florin Cîțu și primarul Capitalei, Nicușor Dan, care se vor implica în promovarea acestei campanii, iar în curând este așteptat și președintele Klaus Iohannis.

Când a venit vorba despre Klaus Iohannis, ministrul Mediului a fost pus în încurcătură, asta pentru că a fost întrebat cum va respecta președintele ”Vinerea Verde”, în condițiile în care sunt deja celebre plecările lui Klaus Iohannis, aproape în fiecare vineri, spre Sibiu și blocajul în trafic care se produce în cartierul Militari, din Capitală. Tanczos Barna a ezitat să răspundă la întrebare și a spus că ”nu este o așa de mare problemă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.