Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii, după întâlnirea cu sindicatele: Ne concentrăm pe salariile mici

wall-street.ro
dragos paslaru

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat vineri, după întâlnirea cu sindicatele, că nu se discută despre un alt proiect de ordonanța privind salarizarea şi că se iau în calcul nişte "principii". Mai mult a spus oficialul, Executivul vrea să se concentreze pe mărirea salariilor mici din sistemul bugetar şi nu pe sporuri şi indemnizaţii.

"In cadrul Consiliului National Tripartit s-au pus in discutie cateva principii, procese, unde vrem sa ajungem, ce vrem sa obtinem. Nu se discuta de vreun alt proiect de ordonanta. Si daca vorbim despre principii, referinta care s-a facut la sporuri si indemnizatii...singurul lucru care trebuie retinut este ca in acesta abordare noua pe care am propus-o partenerilor sociali, a fost sa ne concentram pe salariile de baza si nu pe sporuri si indemnizatii", a declarat Dragoş Pîslaru, după întâlnirea cu sindicaliştii.

"Am in acest moment o masare a salariilor in zona salariului minim in plata de la 1 mai, 1.250 de lei, fara a se face diferentierea intre persoane cu studii medii, debutanti cu studii superioare si chiar zona cu studii superioare de vechime. Si atunci, propunerea principiala de concentrare a resurselor este catre aceasta baza, care sa fie decomprimata in sus si care sa permita, pana la un prag de inflexiune pe care ni-l va permite bughetul, sa putem regla acaesta baza a piramidei salariale in domeniul bugetar", a mai explicat ministrul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.