Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii răspunde dur CRITICILOR: 'Angajatorul A FURAT dacă salariile la privat au scăzut...'

Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a venit cu un răspuns dur la criticile care i-au fost aduse după modificările la salarii. Ministrul exclude vehement scăderi la salarii în sistemul bugetar, susţinând că cei 3% dintre angajaţi care au remuneraţii mai mici au fost avertizaţi în acest sens încă de anul trecut, totul fiind o urmare a echilibrării sistemului. Cât despre eventuale scăderi în privat, ministrul Muncii susţine că asta ar fi doar din vina angajatorului, care "l-a furat pe angajat".

"Mi se pare că îi plângeţi foarte mult pe salarii foarte mari. Ca să echilibrăm sistemul a fost singura modalitate. Pentru 3% e mare scandal, deşi majoritatea cred că sunt mulţumiţi. În ceea ce mă priveşte, intraţi pe pagina de Facebook şi veţi vedea postată o emisiune de anul trecut, în care am spus clar că la 3% din bugetari le va scădea salariul. (...) Nu avem informaţii de scăderi salariale din mediul privat. În orice caz, repet: transferul contribuţiilor nu ar trebui să afecteze netul salariatului. Dacă le-au scăzut salariile înseamnă că angajatorul a vrut să-şi crească profitul şi l-a furat pe angajat. Nu e vina ministerului. (...) Nu există nicio variantă de primă. Cred că am explicat legea de 1000 de ori. Cei care sunt peste grila din 2022 la 1 ianuarie 2018 se opresc. Ceilalţi au creşteri de 25% pe brut care acoperă transferul contribuţiilor sau de 28% pentru IT sau pentru persoane cu handicap. Nu există variantă să scadă salarii din cauza contribuţiilor în mediul bugetar. Exclus exclus exclus!", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Ministrul Muncii, MĂSURI după discuţiile cu grefierii: Ce DIRECTIVĂ se va trimite în teritoriu .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.