Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a solicitat oficialilor OECD urgentarea demersurilor pentru aderarea României la organizaţie

euronews.com
OECD

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a cerut joi oficialilor Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, la summitul din Columbia, urgentarea aderării României la OECD.

"Întâlnire fructuoasă cu secretarul general adjunct al OECD, Ulrik Vestergaard Knudsen, şi cu directorul Directoratului pentru Muncă, Afaceri Sociale şi Angajare din cadrul OECD, Stefano Scarpetta, astăzi, la deschiderea lucrărilor summit-ului OECD din Columbia. Principalul subiect abordat a fost solicitarea urgentării aderării României la OECD. Îi mulţumesc directorului Stefano Scarpetta pentru invitaţia de a participa, în calitate de invitat permanent, la lucrările comisiei ELSAC din cadrul OECD. Am cerut deschidere, dialog şi consiliere în vederea urgentării demersurilor de aderare a României la OECD şi am fost asiguraţi de toată disponibilitatea de către secretarul general adjunct Ulrik Vestergaard Knudsen", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că joi a avut o întâlnire şi cu viceministrul Ocupării şi Pensiilor din Columbia, Andres Uribe, cu care a avut un schimb de informaţii din domeniul comun de activitate, fiind puse bazele unei colaborări viitoare între cele două ministere, potrivit Agerpres.ro.

OECD a anunţat în ianuarie decizia de deschidere a negocierilor pentru aderarea României la organizaţie. La finele lunii ianuarie, secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, Mathias Cormann, a efectuat o vizită la Bucureşti, ocazie cu care a afirmat că România s-a descurcat "foarte bine" în ultima decadă, dar "sunt încă zone în care este nevoie de mai multă muncă".

"Am apreciat angajamentul pe care România îl are pentru a deveni membru al OCDE. V-aţi descurcat foarte bine în ultima decadă în a creşte economia, în a creşte standardele în economie şi dedicaţi viitorul României prin participarea în UE şi NATO. Sunteţi clar în contextul de valori şi principii de libertate, democraţie, drepturile omului şi statul de drept şi principii de bază economice, piaţă. Şi toate au lucrat excepţional de bine pentru România, dar aşa cum bine ştiţi sunt încă zone în care este nevoie de mai multă muncă. Îmi place să cred că, dacă lucrăm împreună, putem merge înainte. Azi facem un pas pe acest drum", a spus atunci Cormann.

Înfiinţată în 1961, OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale. Cei 38 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni - 23) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic de politică externă, care a întrunit sprijinul transpartinic al guvernelor postdecembriste ale României. Ţara noastră şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE în aprilie 2004, candidatură care a fost reiterată în mai multe rânduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.