Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul propus pentru Ministerul Finanţelor, Dragoş Pîslaru: 'Deficitul bugetar pentru 2022 ar trebui să fie în jur de 6,2%'

caleaeuropeana.ro
Dragoş Pîslaru

Deficitul bugetar pentru 2022 ar trebui să fie în jur de 6,2%, iar consolidarea fiscală în jur de 0,8 - 1%, a declarat, marţi, ministrul propus pentru Ministerul Finanţelor, Dragoş Pîslaru, la audierile din comisiile de specialitate ale celor două Camere.

"Din perspectiva proiectului sau a proiecţiei bugetare, cumva în dialogul cu Comisia Europeană şi urmând şi prognozele pe care le-am avut la nivel naţional discutăm de un deficit bugetar care ar trebui să fie în jur de 6,2% pentru anul 2022. Asta presupune pe de o parte că avem un pic de marjă, pentru că în acest an creşterea economică va fi undeva la 7% - 7,1%. Se pare că aceasta este proiecţia. Rămâne de văzut efectul pandemiei pe ultimul trimestru. Acest lucru ne dă un pic de spaţiu, dar consolidarea, deci trecerea de la un deficit care este iarăşi, probabil că o să terminăm undeva cu peste 7% un pic, o să însemne o consolidare de circa 0,8 dacă nu chiar un procent pentru anul viitor. Aceştia sunt parametrii", a spus Dragoş Pîslaru, relatează Agerpres.ro.

Întrebat despre majorarea pensiilor, el a spus, după audieri, că este posibilă indexarea cu rata inflaţiei a pensiilor de la începutul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.