Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Turismului, în război cu ASF. Avertisment FĂRĂ PRECEDENT: 'Nu vrem să înţelegem, trebuie SĂ PLECĂM' - VIDEO

telegraf - constanta
Mircea Titus Dobre

Ministrul Turismului pare că a declanşat un adevărat război cu ASF. Ministrul susţine că instituţia tărăgănează discuţiile privind implementarea unei ordonanţe şi trimiterea unor documente cruciale către Comisia Europeană. "Ne-au trimis o analiză SWAT de ce nu putem face nu ştiu ce. Lipsă de profesionalism", acuză Mircea Titus Dobre.

Citeşte şi: O nouă LOVITURĂ pentru Catalonia: Pierderi de peste un MILIARD de euro după 'războiul' cu Spania - VIDEO

"După cum ştiţi, pe 30.08 am aprobat modificarea ordonanţei 107/1999 privind garantarea pachetelor de servicii turistice datorită faptului că România, la ora actuală, este într-un pre-infringement pentru că nu am transpus directiva din 1990 astfel încât până la 31.12.2017 trebuie să venim cu măsuri concrete care trebuie trimise mai departe la Comisia Europeană privind paşii făcuţi.

Suntem într-un impas pentru că după momentul aprobării ordonanţei trebuia să realizăm un ordin comun între ministrul Turismului şi preşedintele ASF-ului. Suntem într-un impas datorită faptului că în urma discuţiilor de 4 luni de zile, din luna a 6 a, am început discuţiile cu asiguratorii, cu ASF-ul, cu ARD şi cu FNGCIMM. Am vrut să facem un circuit corect.Suntem în impas datorită ASF. Trebuie să înţelegem că suntem 2 instituţii publice care trebuie să lucrăm pentru cetăţenii României.

Fac un apel către ASF, către cei care se ocupă de asiguratori să se ocupe de interesele cetăţenilor şi să primeze, pentru că sunt plătiţi din bani publici. Dacă nu, ne vedem în Parlament. Cred că este cel mai corect. Nu învinovăţesc actualul preşedinte, pentru că el şi-a început mandatul pe 29.06.2017 şi încă e în perioada în care trebuie să vadă ce se întâmplă acolo.

Dar trebuie să înţelegem că toate funcţiile sunt efemere şi când le-am obţinut, trebuie să facem bine cetăţenilor şi nu rău.", a declarat Mircea Titus Dobre  într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Sute de şoferi au devenit PIETONI peste noapte. MII de sancţiuni după o acţiune de AMPLOARE a poliţiştilor de la Rutieră

Ministrul susţine că documentul trimis recent de ASF dovedeşte lipsa de profesionalism a instituţiei.

"Tărăgănează, nu dau nimic. Ieri am primit, într-adevăr, după multe insistenţe. (...) L-am sunat pe preşedintele ASF de l-am înnebunit. “Suntem în criză de timp”. De 4 luni de zile discutăm, aruncă vina unul pe altul. E o problemă instituţională. E urât ceea ce au trimis. Lipsă de profesionalism. Dar au analiză SWOT. Asta am primit din partea ASF, o analiză SWOT de ce nu putem face nu ştiu ce. Dar cred că trebuie să înţelegem un lucru:că trebuie să identificăm ce putem face, că de-aia suntem puşi pe acele poziţii. Nu vrem să înţelegem, trebuie să plecăm.Unde?Şi în privat, dacă suntem aşa de profesionişti.", a completat ministrul.

Mai mult, Dobre aduce acuzaţii voalate şi la adresa unor reprezentanţi ai instituţiei.

"Cred că toţi cetăţenii sunt obligaţi să facă RCA, dar nu toate firmele de asigurări sunt obligate să ofere acest produs. Toţi cetăţenii trebuie să facă asigurare împotriva dezastrelor, dar nu toate firmele de asigurări sunt obligate să vândă acel produs. Ok...Cred că trebuie să coborâm puţin cu picioarele pe pământ şi să se înţeleagă că asiguratorii funcţionează pe baza banilor primiţi de către cetăţenii României. Eu am înţeles, orice companie trebuie să aibă profit, dar facem şi noi pentru cetăţenii României ceva corect? Cred că trebuie să mai coborâm puţin cu picioarele pe pământ...unele instituţii sau reprezentanţi ai instituţiilor, că nu pot să bag toate instituţiile.", a conchis Mircea Titus Dobre.

Citeşte şi: Ministrul Turismului a făcut ANUNŢUL: Ce se întâmplă cu românii blocaţi în străinătate. Nereguli de PROPORŢII găsite la agenţia Omnia .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.