Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul ungar de externe inaugurează memorialul coeziunii naţionale în nord-estul Ungariei, îi cheamă pe etnicii maghiari din Transilvania să voteze

peter szijjarto

Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe şi comerţului exterior, a inaugurat un memorial al coeziunii naţionale vineri la Mariapocs, în nord-estul Ungariei, informează MTI.

Adresându-se la ceremonie, el a spus că alegerile generale din 3 aprilie sunt "cruciale, nu doar o decizie între abordări sociale sau economice, dar şi o chestiune de securitate sau război".

Szijjarto a făcut apel la etnicii maghiari care trăiesc în Transilvania să voteze "pentru că stânga (ungară) încearcă să târască ţara în război şi trebuie să prevenim aceasta", relatează Agerpres.ro.

Dreapta din Ungaria a luptat mult pentru a da tuturor maghiarilor un rol în deciziile privind viitorul ţării, indiferent de locul lor de reşedinţă, a spus el. Între timp, "stângiştii au încercat să-i excludă pe maghiarii de peste graniţe din deciziile noastre comune", a mai declarat el.

Între timp, a mai spus Szijjarto, aproximativ 300.000 de documente de vot au fost trimise maghiarilor transilvăneni. El a mulţumit guvernului român pentru ajutorul acordat pentru alegeri.

Viceprim-ministrul României Kelemen Hunor a subliniat importanţa coeziunii transfrontaliere. "Schimbarea de paradigmă" în politica Ungariei pentru maghiarii de peste graniţe în ultimii 12 ani a întărit această coeziune, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.