Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Misiunea Diaconia: Părintele Vasile Burduja atenționează că mulți oameni suferă de singurătate

basilica.ro
parintele vasile burduja

Părintele Vasile Burduja, primul partener social al Diaconiei, a vorbit într-un interviu recent despre activitățile filantropice demarate în urmă cu 20 de ani la Cania, raionul Cantemir, dar și despre suferințele oamenilor.

Părintele a subliniat că ajutorul venit din partea Bisericii nu este eminamente material, scrie Basilica.ro.

„Mulți oameni suferă de singurătate”, spune părintele „iar voluntarii și preoții cu care colaboram le țin companie, îi mai învigorează”.

Clericul a rememorat începutul colaborării cu Misiunea Diaconia, în urmă cu două decenii, prin proiectul „Homecare”, ce oferea îngrijiri medicale la domiciliu vârstnicilor aflaţi în suferință.

„La momentul actual avem spălătoria socială cu ajutorul voluntarilor recrutați în școli, de asemenea proiectul „Masa Bucuriei”, colecte de haine local etc”.

Părintele a evidenţiat că, împreună cu voluntarii, îi ajută pe beneficiari şi la „lucrul în gospodărie”.

„În primul rând este relația dintre oameni”, subliniază pr. Vasile.

„Ținând cont că beneficiarii sunt oameni bătrâni și neputincioși îi mai ajutăm la săpatul în grădină, spart lemne, le aducem apă, măturat și curățat roade”.

Întrebat cum argumentează necesitatea intervenției Bisericii în soluționarea problemelor sociale, părintele Vasile i-a adus ca exemplu pe Sfinţii Părinţi şi a precizat că este „dovada dragostei față de aproape”.

„Nimeni nu poate pretinde că îl iubește pe Dumnezeu în timp ce îl urăște pe fratele său. Postul de bucate nu este suficient în cazul în care nu se sporește fapta bună, fapta dragostei, rugăciunea. Rugăciunea la fel nu are valoare dacă nu sporim fapta bună – milostenia”.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia care activează pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fiind unul dintre cei mai mari prestatori de servicii sociale.

Activităţile desfăşurate de Misiunea Socială Diaconia pot fi urmărite pe pagina de Facebook. Tot acolo sunt disponibile detalii pentru a contribui la ajutorarea beneficiarilor Diaconia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.