Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mitropolitul Clujului îndeamnă românii din străinătate să se întoarcă acasă

IPS Andrei Andreicut

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț, a spus, marți, că și-ar dori ca tinerii din România să nu mai plece în străinătate și a făcut apel la românii plecați la muncă să se întoarcă acasă, iar autoritățile să le creeze locuri de muncă în țara lor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

IPS Andrei Andreicuț a arătat în Pastorala de Paști „Veșnicia născută la sat s-a mutat și la oraș”, citită, marți, presei, la Cluj-Napoca, la reședința mitropolitană, că nădăjduiește că acolo unde lucrează, românii duc cu ei frumuseţea sărbătorilor de Paşti din România.

„Sufletul satului este eminamente creştin. Toate preocupările săteanului au ţinut seamă, şi sperăm că vor mai ține, de învăţătura creştină. Şi, totuşi, constatăm că dintre urmaşii lui, un număr înspăimântător de mare, înspre cinci milioane, au plecat pe alte plaiuri pentru a-şi câştiga pâinea cea de toate zilele. Am dori noi ca mulţi să se întoarcă acasă, dar numai Dumnezeu ştie câţi vor face lucrul acesta. Secerătorii sunt puţini pentru că, din motive obiective, au plecat la muncă pe toate meridianele globului, în Spania, Italia, Anglia. Dar noi sperăm că li se vor crea locuri de muncă şi măcar parte din ei vor reveni. Ne-am dori ca tinerii să nu mai plece. Oricum nădăjduim că şi acolo unde lucrează duc cu ei frumuseţea sărbătorilor de Paşti din România”, a subliniat mitropolitul Clujului.

Potrivit acestuia, satele, mai ales cele îndepărtate de oraş, îmbătrânesc şi se împuţinează numeric, astfel că trebuie să fie avută mare grijă de cele ce rămân.

„Generaţiile anilor din urmă constată cum centrul preocupărilor spirituale devin oraşele şi cum <> se mută la oraş. În această situaţie, chiar dacă suntem datori să avem grijă de satele noastre, nu putem neglija oraşele înspre care s-au îndreptat mulţi dintre credincioşii noştri. Mai mult, în oraşe sunt situate universităţile şi alte instituţii de cultură care trebuie să fie aproape de Domnul Hristos cel înviat din morţi. Ne dăm seama că oraşele trebuie să ia în mână steagul credinţei şi să-l ducă înainte. Dacă aşa se va întâmpla, valul vremelniciei nu ne va înghiţi, ci vom fi vrednici de înaintaşii noştri care ne-au lăsat nouă o viaţă spirituală vrednică de admirat”, a mai spus IPS Andrei Andreicuț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.