Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificari importante care vin in sprijinul romanilor de pretutindeni!

Actualul cadru legal prezenta o serie de lacune în domeniul sprijinul românilor din diaspora.

Cadrul juridic instituit de forma Legii 321/2006, anterioară modificării prin ordonanță de urgență conținea o serie de prevederi normative restrictive și neadaptate realităților de fapt, care practic îngrădeau implementarea proiectelor dedicate românilor de pretutindeni.

Astfel, o problemă majoră consta în faptul că nu erau considerate cheltuieli eligibile acelea care aveau ca rezultat creșterea valorii activelor corporale existente, prin îmbunătățiri, extinderi, respectiv, acele cheltuieli realizate pentru o serie de reparații absolut necesare clădirilor improprii desfășurării activității normale.
Întrucât realizarea obiectivelor asumate prin programul de Guvernare presupune inclusiv realizarea unor astfel de lucrări, exista riscul ca măsurile referitoare la diaspora să nu poată fi implementate.


În acest sens, au fost elaborate o serie de modificări aduse Legii 321/2006, menite să corijeze aceste aspecte. Acestea au fost supuse spre dezbatere și adoptate de Camera Deputaților – for decizional în acest caz - contribuie la eficientizarea activității derulate în sprijinul românilor de pretutindeni, precum și la îmbunătățirea cadrului normativ actual referitor la posibilitatea reabilitării unor imobile cum ar fi școli, biserici, muzee, obiective culturale românești din străinătate, care sunt relevante pentru păstrarea identității culturale, spirituale și lingvistice românești.

În prezent, Legea actualizată a fost trimisă spre promulgare Președintelui României.

Actualul Program de Guvernare este primul cu un capitol dedicat românilor de pretutindeni și eforturile guvernamentale pentru aplicarea sa vor fi duse până la capăt.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.