Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Modificările fiscale scandalizează personalul sanitar - SANITAS solicită o întâlnire de urgență cu Dăncilă

Inquam Photos/ Octav Ganea
protest SANITAS

Reprezentanţii Sanitas au anunţat, vineri, după întâlnirea cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pe tema modificărilor fiscale, că echipa ministerială nu a putut prezenta soluţii care să readucă normalitatea în salarizarea personalului şi solicită o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

”Biroul Operativ al Federaţiei SANITAS a participat joi, 17.01.2019, la cea de-a doua întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii având ca tema O.U.G. nr. 114./2018 cu gravele blocaje şi inechităţi pe care aceasta le aduce în sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială. Discuţiile pe acest act normativ au început săptămâna trecută la solicitarea noastră, iar la întâlnirea de ieri, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii erau aşteptaţi cu soluţii concrete pentru aspectele semnalate. Din păcate însă, echipa ministerială prezentă la întâlnirea cu sindicatele nu a putut prezenta un plan de modificare a O.U.G. sau soluţii care să readucă normalitatea în salarizarea personalului din sănătate şi asistenţă socială”, au transmis, vineri, reprezentanţii Sanitas, conform news.ro.

Dan Barna îi TOACĂ MĂRUNT pe Vasilescu și Drăghici: Iohannis e consecvent! Nu au nicio calificare

Aceştia au solicitat organizarea, în regim de urgenţă, a unei întâlniri cu premierul Viorica Dăncilă şi o echipă guvernamentală formată din reprezentanţi ”abilitaţi să ofere soluţiile optime pentru disfuncţionalităţile create prin adoptarea O.U.G. nr. 114/2018”.

”Ne exprimăm speranţa că această întâlnire va avea loc foarte curând şi că cei prezenţi vor reuşi să răspundă pozitiv revendicărilor membrilor noştri de sindicat. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a hotărî, în interiorul organizaţiei, alte tipuri de acţiuni în susţinerea drepturilor celor peste 100.000 de membri pe care îi reprezentăm”, au mai transmis reprezentanţii Sanitas.

Imediat după adoptarea Ordonanţei, sindicaliştii din sănătate au criticat prevederile, spunând că acesta asigură creşterea salariilor de bază pentru jumătate dintre salariaţii din sănătate la nivelul de salarizare din 2022, însă introduce şi prevederi care îi afectează pe toţi angajaţii din sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.