Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment de cumpănă pentru Ford Motor: Directorul financiar, Bob Shanks, și-a anunțat pensionarea

freep.com
ford

Directorul financiar al Ford Motor, Bob Shanks, în vârstă de 66 de ani, intenţionează să se pensioneze până la sfârşitul acestui an, a anunţat CNBC, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Încă un român extrădat la cererea americanilor. Secret Services l-a săltat pe un lider PNL: ce acuzații i se aduc

Un nou director financiar va fi probabil anunţat în semestrul doi din 2019, a informat CNBC.

Reprezentanţii Ford nu au dorit să comenteze informaţia.

Shanks, care lucrează la Ford din 1977, a fost numit în aprilie 2012 în funcţia de director financiar. El a ocupat o poziţie similară la Mazda Motor Corp.

În 2018, Ford a înregistrat un profit operaţional de şapte miliarde de dolari, în timp ce marja de profit s-a situat la 4,4%, în scădere faţă de 6,1% în 2017. Obiectivul companiei este o marjă de profit de peste 8%.

Luna trecută, Ford a anunţat că va elimina "mai multe mii" de locuri de muncă, va ieşi de pe pieţele neprofitabile şi va înceta să mai producă vehicule care îi provoacă pierderi, precum C-Max, totul în conformitate cu un plan de relansare al cărui obiectiv este atingerea unei marje operaţionale de 6% în Europa.

În prezent, al doilea mare producător auto american este presat să îşi restructureze operaţiunile din Europa, după ce rivalul său General Motors a reuşit să îşi majoreze profiturile după vânzarea mărcilor sale europene Opel şi Vauxhall către grupul francez PSA.

Ford a precizat că va încerca să iasă de pe segmentul multivan, va înceta să mai producă transmisii automate la Bordeaux (Franţa), îşi va revizui operaţiunile din Rusia şi va uni cartierele generale ale Ford UK şi Ford Credit la Dunton, Essex, Marea Britanie.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume. Al doilea mare producător auto din SUA, Ford este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.