Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei s-a dezlănțuit după ultima mișcare a PSD pe Codurile Penale: 'Lacheii lui Dragnea distrug țara prin o mie de OUG 13'

MONICA MACOVEI - CONFERINTA

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a reacționat dur după ce deputatul Cătălin Rădulescu, susţinut de 38 parlamentari, a iniţiat un proiect pentru modificarea codurilor penale, fiind propuse mai multe schimbări, cele mai controversate fiind cele referitoare la pragul de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu şi nepedepsirea infracţiunilor comise "pentru altul".

„Lacheii lui Dragnea distrug țara prin o mie de “OUG 13”. Dragi români, chiar vreți să fiți conduși de lacheii lui Dragnea?

Dragnea a devenit maestru în a sta ascuns și a lipsi de la votarea legilor justiției, de la măcelul codurilor penale și al legilor anticorupție și de a nu-și pune semnătura pe nicio modificare care distruge justiția și pe noi toți. Pe noi toți, pentru că nimeni nu vrea o țară coruptă și fără justiție. Toate modificările însă îi vin mănușă atunci când e vorba să scape de acuzațiile penale împotriva lui. Așa cum le vin și altora din coaliția penală PSD&ALDE&UDMR. Și toate modificările PSD&ALDE sunt inițiate de condamnați sau inculpați.

Cum justifică deputatul Cătălin Rădulescu 'bomba' legislativă din modificarea Codurilor Penale: 'Comisia de la Veneţia a spus că trebuie prag mare'

Noua propunere a grupului de crimă organizată PSD este stabilirea pragului pentru ca abuzul în serviciu să fie infracțiune la 200.000 de euro. Este o supra-OUG 13 care stabilește un prag pentru abuz la 200.000 de euro, în timp ce OUG 13 a lui Iordache avea prag de 200.000 de lei. Nesimțirea lor nu are limite.

Exemplu posibil: Dragnea, politicienii PSD și prietenii lui comit un abuz în serviciu ca să obțină o bucată din țară pe care să-și ridice vile și sedii de firme abonate la contracte cu statul. Dacă paguba este sub 200.000 de euro pot sta liniștiți, nu pot fi acuzați de abuz în serviciu, deci nu pot fi pedepsiți. Și pot comite periodic abuzuri în serviciu cu pagubă de 199.999 de euro, până ocupă toată țara.

Stenograme INCENDIARE cu doctorul Mihai Lucan în prim-plan: Ce spunea despre procurori

Luarea sau darea de mită pentru altă persoană, nu pentru tine, nu mai este nici ea pedepsită, potrivit lacheilor lui Dragnea.
Exemplu posibil: Dragnea își poate trimite lacheii să ia mită pentru el, fără ca aceștia să riște să fie pedepsiți. El rămâne cu banii, lacheii sunt premiați cu funcții publice, cu locuri pe liste la alegeri sau direct cu bani.

Dacă sunt cumva prinși pentru vreo infracțiune și primesc o condamnare sub 3 ani de închisoare cu executare, atunci lacheii lui Dragnea vin cu o soluție: pedeapsa să se execute acasă.
Exemplu posibil: Dragnea este condamnat într-un nou dosar și primește închisoare sub 3 ani cu executare. Va executa pedeapsa pe moșia întinsă pe mai multe străzi din Alexandria sau în vila de vacanță de pe Insula Belina sau poate chiar în casa din Brazilia.

Ca să nu riște nimic și să poată ocupa câte funcții vor, să-și angajeze câte rude vor, lacheii lui Dragnea propun ca în 3 ani conflictul de interese și starea de incompatibilitate să se prescrie.

Ce mai rămâne? Hoți nepedepsiți.”, scrie Macovei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.