Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei tună și fulgeră pe desecretizarea hotărârii CSAT din 2005: 'Ceea ce urmăresc Dragnea&Tăriceanu este revizuirea sentințelor de condamnare'

macovei2

După eșecul referendumului, Dragnea și Tăriceanu trebuiau să plece din toate funcțiile publice! Rămân numai ca să își folosească puterea pentru a-i salva pe politicieni de la condamnări. De oameni nu le pasă! Singurul lor scop este să scape de anchete, pușcărie, condamnări și confiscarea averilor nejustificate, consideră fostul ministru al Justiției, Monica Macovei.

"1. Propunerea lui Dragnea și Tăriceanu de declasificare a hotărârii CSAT din 2005 privind combaterea corupției, fraudei și a spălării banilor și a tuturor documentelor care conțin informații secrete în baza acesteia, adică inclusiv protocoalele încheiate între serviciile de informații și parchete, a fost astăzi avizată favorabil la Senat și urmează să fie votată în plen. Ceea ce urmăresc Dragnea&Tăriceanu este revizuirea sentințelor de condamnare. Astfel că au introdus un articol care permite persoanelor care se consideră vătămate de efectele acestor documente să facă acțiuni pentru revizuirea condamnărilor și pentru despăgubiri civile. Adică vor și achitați, și cu banii noștri în buzunar! Să ne amintim că Tăriceanu era premier în 2005 și făcea parte din CSAT, unde deciziile se iau prin consens. De ce nu s-a opus atunci?

2. Iordache-Altă întrebare a fost numit ieri, pentru o zi, șef la Camera Deputaților pentru a semna, în locul lui Dragnea, sesizarea către CCR prin care invocă un conflict juridic între Parlament și Parchetul general din cauza protocolului cu SRI din 2016. Reaua-credință a lui Dragnea și a alianței politicienilor corupți pe care o conduce nu are limite, pentru ei nu contează că protocoalele nu sunt legi, ca să poată fi parte a unui conflict între Parlament și Parchetul general.

3. Comisia juridică a Camerei Deputaților a discutat astăzi OUG privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică în procesele penale, dar s-a decis amânarea pentru a studia opiniile părților. Punctul de vedere transmis de ministrul Toader, sluga lui Dragnea, propune ca toate protocoalele să fie nule și ca toate probele obținute în baza acestor protocoale să fie declarate nule de către Parlament. Nu Parlamentul poate declara nule probe din dosare, ci numai judecătorii, în fiecare caz în parte. Dar ce treaba are Toader cu legea și cu justiția? Niciuna. “Eu îi spun și el ascultă”, cum zicea condamnatul Dragnea.

Avertismentul Parchetului General este clar : respingerea acestei ordonanțe, pentru a-i face pe plac lui Dragnea, va duce la închiderea a peste 6.500 de dosare penale, cele mai multe vizând infracţiuni de crimă organizată, trafic de droguri, trafic de persoane, terorism, infracţiuni de corupţie, infracţiuni contra vieţii, infracţiuni de spălare de bani, infracţiuni de contrabandă etc.

4. Viorica Dăncilă, controlată de Dragnea, a reclamat recent la CCR existența unui conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în privința modului de formare a completului de 5 judecători. Interesul este evident: recursul în dosarul în care Dragnea este condamnat în primă înstanță la 3 ani și 6 luni închisoare se judecă la un complet de 5 de judecători la ÎCCJ, care nu este pe placul infractorului Dragnea. De altfel, Dragnea a contestat și el în instanță componenţa completului de 5 judecători al ÎCCJ. Dăncilă merge însă mai departe și cere CCR să « corecteze efectele generate » de deciziile date de completele de 5 judecători în ultimii 4 ani de zile. Adică, CCR să stabilească ce se întâmplă cu deciziile defitinive date de ÎCCJ în dosarele cu înalți demnitari, parlamentari și miniștri, dacă sunt valabile sau nu.

Citește și: S-a aflat - Meniul TERIBIL de care are parte Elena Udrea în închisoarea din Costa Rica

Orice, chiar și să ne scoată din UE, dar să se salveze ei! Asta este trădarea țării!

Acesta este tabloul la zi sub conducerea lui Dragnea: presiuni pe toate fronturile asupra justiției pentru a scăpa de dosare și condamnări. Trădare!", scrie Macovei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.