Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moraliștii Schengen: DIICOT a destructurat o rețea de traficanțid de cocaină adusă din Olanda și Germania

DIICOT
cocaina

O reţea care a trafica în România cantități mari de cocaină, de ordinul kilogramelor, cumpărată din Germania și Olanda, a fost destructurată. Polițiștii din București și procurorii DIICOT au documentat activitatea infracțională a 3 persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, anunță vineri IGPR.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, cei trei bănuiți ar fi constituit o grupare specializată în traficul internațional de droguri de mare risc.

Cocaina ar fi fost cumpărată din Germania și Olanda și, ulterior, introdusă în România, unde a fost vândută în cantități mari, de ordinul kilogramelor, unor persoane de încredere ale traficanților. Astfel, una dintre persoanele bănuite ar fi avut rolul de a pune la dispoziția grupării mijloacele financiare necesare derulării activității infracționale, o alta a fost cea care ar fi negociat cumpărarea drogurilor de la grupările infracționale din afara României și cea de-a treia s-ar fi ocupat de organizarea transporturilor către țară.

Pe parcursul urmăririi penale au fost documentate două transporturi. Pe 23 februarie a.c., unul dintre bănuiți ar fi asigurat transportul cocainei din Germania în România, drogurile fiind introduse în țară pe cale rutieră. Cocaina ar fi fost preluată, după ce ar fi ajuns în București, de bănuitul care ar fi asigurat finanțarea activității. Ulterior, parte din acestea (respectiv aproximativ 500 de grame) ar fi fost predată celei de-a treia persoane, pentru vânzare.

Drogurile au fost descoperite la data de 24 februarie 2023 de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 4, Secția 16 Poliție, în urma controlului autoturismului condus de persoana bănuită.

Totodată, asupra acesteia au fost descoperite și 8 comprimate de ecstasy.

În plus, în urma percheziției domiciliare, din data de 25 februarie a.c., a fost descoperită cantitatea de aproximativ 1,8 kilograme de cocaină.

Un alt transport a fost pe 28 februarie a.c., când au fost descoperite 2 kilograme de cocaină, care ar fi intrat în România pe cale rutieră, drogurile fiind destinate aceleiași grupări. În total, au fost indisponibilizate aproximativ 4,3 kilograme de cocaină. Au mai fost confiscate și 5 autoturisme, dintre care 3 de lux și un autoturism folosit pentru transportul drogurilor de mare risc.

Astfel, pe procurorii DIICOT au reținUT, pentru 24 de ore, cele 3 persoane cercetate pentru introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Tribunalul București a admis propunerea de arestare a celor 3 bănuiți, pentru 30 de zile, până la data de 26 martie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.