Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISIS a revendicat atentatele din Bruxelles soldate cu 34 de morți, doi suspecți au fost arestați

56f0fc7b682ccfdb7411b01c

Exploziile de marți, 22 martie, din aeroportul și de la două stații de metrou din Bruxelles au provocat zeci de victime.

UPDATE 17.27: Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacurile din Bruxelles

UPDATE 15.40: Numărul morților s-a ridicat la 34, iar al răniților la peste 180, potrivit Reuters.

În jurul orei 13.oo atacurile de la aeroport se soldaseră cu 13 morți, în vreme ce în urma exploziilor de la metroul din capitala Belgiei a produs 15 victime.

Transportul public din Bruxelles a fost închis, iar autoritățile au arestat două persoane suspectate că au legătură cu atacurile teroriste, potrivit Daily Star. Mai multe zboruri externe care trebuiau să se îndrepte spre Bruxelles au fost anulate, inclusiv o cursă a companiei Tarom.

Niciun cetăţean român nu a fost victimă a atentatelor produse la Bruxelles, marţi dimineaţă, a afirmat premierul Dacian Cioloş, care a adăugat că oficialii români care sunt în vizită de lucru la Comisia Europeană sunt în siguranţă la sediul reprezentanţei permanente a României la UE.

„Am simţit cum se mişcă imobilul. Era mult praf şi fum... M-am îndreptat spre locul exploziei şi am văzut oamenii ieşind din aeroport ameţiţi şi şocaţi”, a declarat Alex Rossi, reporter Sky News.

„A fost groaznic. Tavanul s-a prăbuşit, era sânge peste tot, oameni răniți, bagaje aruncate. Mergeam în derivă. Era o scenă de război”, a delcarat un martor care a aterizat de la Geneva cu 10 minute înainte de explozie.

Jan Jambon, ministrul belgian al Internelor, a declarat luni, după capturarea lui Salah Abdeslam, un suspect al atentatelor din Paris, că Belgia este în alertă pentru ipoteza încercării unui atac terorist „de răzbunare”.

„Suntem conștienți că dezmembrarea unei celule teroriste poate avea ca efect implicarea în acțiune a altor asemenea celule”, a declarat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.