Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Cozmanciuc: PSD îngroapă șansa de dezvoltare a României, a Moldovei!

Mugur Cozmanciuc

Degringolada girată de PSD prin noile modificări fiscale adoptate pune în pericol dezvoltarea comunităților locale din întreaga țară, dar mai ales pe cele din estul țării, Moldova fiind neglijată, în continuare, de actuala Putere.

Citeşte şi: Semnal de ALARMĂ de la INS: Preţurile EXPLODEAZĂ după ce rata anuală a inflaţiei a atins cel mai mare nivel din august 2013

Bugetele locale sunt tăiate de Guvernul PSD în medie cu 20%. Impactul la nivel național este de aproximativ 2 miliarde de euro, iar banii care vor fi luați de la administrațiile locale scad semnificativ șansele de dezvoltare ale acestora.

Prin modificările făcute în urgență, PSD generează haos, instabilitate fiscală, lipsă de predictibilitate. Putem vorbi de un efect de bumerang: în loc ca afacerile să se dezvolte, să genereze surplus în economie, o parte a bussinesului autohton sau străin va fi nevoit să renunțe la investițiile din economia românească.

Este un semnal negativ pentru investitori, care nu vor lua în calcul țara noastră ca mediu propice pentru dezvoltare din cauza lipsei de stabilitate fiscală. Din lipsă de investiții nu vom putea spera la o dezvoltare durabilă, atât de necesară în mod special în zona Moldovei.

Cu siguranță va avea de pierdut proiectul autostrăzii care va lega Moldova de Ardeal, care în acest moment se află într-un moment de stagnare, potrivit informațiilor furnizate chiar de Ministerul Transporturilor studiile de fezabilitate nu au un nivel de detaliu suficient pentru a permite lansarea unor licitații de construcție (sau proiectare+construcție). Din păcate, nu au fost în stare să furnizeze niște termene reale prevăzute pentru rezolvarea acestor probleme astfel încât proiectul să meargă mai departe.

Din cauza modificărilor fiscale va fi afectat și sectorul IT din zona Moldovei. Prin mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, un artificiu fiscal mincinos, salariile din acestor sector vor scădea. Urmând firul logic, nu putem vorbi de viitoare investiții în acest domeniu important, un vector de dezvoltare a zonei, pentru că investitorii vor fi descurajați de aceste modificări fiscale.

Este trist că la câteva săptămâni de la intrarea în anul Centenarului în loc de speranță, românii nu au perspectiva unui viitor optimist. Previziunile arată că PSD girează măsuri care duc la regres, instabilitate și teamă. Coaliția de guvernare se dovedește inabilă să reprezinte interesele cetățenilor României. Nu vă mai bateți joc de România, de români, de șansele Moldovei de a se dezvolta, susţine deputatul PNL Mugur Cozmanciuc, într-un comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: ÎCCJ a DECRETAT: Puiu Popoviciu, 'organizatorul din umbră' al ilegalităţilor din dosarul Băneasa (motivare) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.