Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Barberini din oraşul german Potsdam şi-a redeschis porţile cu o expoziţie Rembrandt, după o pauză lungă din cauza pandemiei

wikiwand.com
Rembrandt

Muzeul Barberini din oraşul german Potsdam s-a redeschis cu o expoziţie axată pe Rembrandt, în urma unei pauze îndelungate din cauza măsurilor de carantină din ţară, informează DPA.

"Suntem foarte încântaţi să putem prezenta această expoziţie spectaculoasă vizitatorilor noştri după ce am fost închişi atât de mult timp", a declarat directorul muzeului, Ortrud Westheider, la inaugurarea expoziţiei sâmbătă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ion Cristoiu: ‘România lui Florin Cîțu e o Românie ruptă din Rai. Este unul dintre cei mai slabi oameni politici din istoria postdecembristă’

Muzeul a introdus o serie de măsuri de siguranţă pentru această prezentare, intitulată "Orientul lui Rembrandt". Vizitatorii trebuie să rezerve bilete înainte online.

Există o limită a numărului de persoane care pot intra în muzeu. A fost introdus un sistem unidirecţional pentru a-i ghida pe vizitatori prin galerie. Vor exista măsuri suplimentare de dezinfecţie în unele zone, a spus un purtător de cuvânt.

Muzeul va admite vizitatori la fiecare 15 minute, atâta timp cât şi-au rezervat în avans intervalul de timp pentru a vedea expoziţia.

Doar 660 de persoane pot intra în fiecare zi, aproximativ un sfert din numărul celor care au vizitat expoziţiile majore ale galeriei înainte de pandemie, a spus purtătorul de cuvânt.

Biletele sunt vândute online doar cu trei zile înainte, din cauza cererii mari.

Expoziţia prezintă aproximativ 110 lucrări ale lui Rembrandt van Rijn (1606- 669) şi ale contemporanilor săi, până pe 27 iunie.

Rembrandt şi contemporanii săi olandezi au fost fascinaţi de ţări îndepărtate din care au fost importate un număr mare de produse noi la începutul secolului al XVII-lea.

Expoziţia se concentrează asupra modului în care astfel de ţinuturi au fost descrise în epoca lui Rembrandt, într-un moment în care Levantul, regiunea estică a Mediteranei, şi Asia erau cunoscute în mod colectiv ca "Orientul".

Expoziţia conţine 10 picturi, 4 desene şi 19 gravuri ale lui Rembrandt, inclusiv scene biblice precum pictura în ulei "David îi dă capul lui Goliat regelui Saul " şi "Bustul unui bătrân cu turban".

Expoziţia a fost iniţial programată să se desfăşoare în vara anului 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.