Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Sigmund Freud se redeschide după renovare. Publicul va avea acces, în premieră, la toate camerele private ale psihanalistului

freud

Muzeul Sigmund Freud din Viena se va redeschide după o perioadă de renovare, iar publicul va avea acces în premieră la toate camerele private şi de lucru ale fondatorului psihanalizei, informează DPA.

După o perioadă de renovare şi transformare care a durat 18 luni, spaţiul expoziţional s-a dublat, ajungând la 550 de metri pătraţi, a precizat miercuri directoarea muzeului, Monika Pessler, potrivit agerpres.ro.

Citește și: DE NECREZUT Guvernul spune că România poate produce până la sfârşitul anului 50% din necesarul de măşti

Casa în care Freud a locuit timp de 47 de ani înainte să se refugieze la Londra din cauza naziştilor în 1938 urmează să se redeschisă sâmbătă. Până acum, imobilul, care funcţionează ca muzeu din 1970, a avut aproximativ 110.000 de vizitatori în fiecare an.

Pe lângă trei noi expoziţii permanente, redeschiderea aduce în prim-plan fostul apartament al familiei Freud şi biroul de lucru a psihanalistului şi al fiicei sale, Anna.

Notiţe, ediţii princeps, fotografii şi obiecte personale - precum geanta de medic gravată cu iniţialele sale - oferă o perspectivă completă asupra carierei celebrului medic.

Cei interesaţi vor avea de asemenea acces, începând cu octombrie 2020, la cele circa 40.000 de lucrări găzduite în bibliotecă, a mai spus Monika Pessler. Este considerată cea mai mare bibliotecă specializată în psihanaliză din Europa.

Citește și: VIDEO Raluca Turcan scoate la iveală cifrele pe care nu le știa nimeni: Peste 30% dintre părinți NU vor să își trimită copiii la școală

Nu a fost realizată o reconstrucţie istorică a încăperilor. ''Freud a avut oportunitatea de a lua cu el obiectele pe care le deţinea atunci când a plecat în exil la Londra şi este important pentru noi să păstrăm aceste spaţii goale, ca o metaforă a pierderii culturii şi umanităţii sub regimul de teroare al naţional-socialismului şi să le marcăm ca fiind spaţii goale'', a explicat directoarea muzeului.

În vremea naziştilor, imobilul de pe strada Berggasse din Viena a servit şi drept locuinţă colectivă pentru evrei, iar 76 de persoane au fost forţate să aştepte în acea clădire deportarea către lagărele de exterminare.

Sigmund Freud a părăsit imobilul de la numărul 19 pe 4 iunie 1938 şi a murit în exil la Londra în 1939. Patru dintre surorile sale au fost victime ale Holocaustului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.