Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muzeul Ștefan Luchian din Ștefănești își deschide din nou porțile pentru vizitatori

Wikipedia
stefan luchian

Muzeul "Ştefan Luchian" din oraşul Ştefăneşti va fi redeschis publicului cel mai probabil în următoarele două luni, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean Botoşani, Aurel Melniciuc, informează agenția.

Potrivit acestuia, lucrările de modernizare a clădirii au fost finalizate, însă inaugurarea a fost amânată pe fondul pandemiei de COVID-19.

Muzeul "Ştefan Luchian" din Ştefăneşti a funcţionat până în 2007, când a fost închis din cauza stării avansate de degradare. Lucrările de reabilitare a clădirii de la Ştefăneşti au fost finanţate cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Botoşani.

"Este greu să faci deschiderea în condiţii de pandemie. Cel mai probabil în următoarele două luni, în funcţie de evoluţia pandemiei şi condiţiile meteo pentru a face deschiderea acesteia", a afirmat Melniciuc.

Refacerea clădirii care va găzdui viitorul muzeu dedicat pictorului Ştefan Luchian a costat aproximativ 900.000 de lei şi a fost asigurată din fondurile Consiliului Judeţean Botoşani.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

Expoziţia de bază a noului muzeu va cuprinde lucrări ale renumitului artist, dar şi lucruri care au aparţinut acestuia şi care au fost donate muzeului din Botoşani de către Fundaţia "Ştefan Luchian".

Pictorul Ştefan Luchian (foto), supranumit "poetul plastic al florilor", s-a născut pe 1 februarie 1868 la Ştefăneşti, judeţul Botoşani, şi s-a stins din viaţă pe 28 iunie 1916 la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.