Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nathalie Loiseau, capul de listă al partidului prezidenţial la alegerile europarlamentare din Franța, a recunoscut că a făcut parte din extrema dreaptă

Nathalie Loiseau Facebook
Nathalie Loiseau

Capul de listă al partidului prezidenţial la alegerile europene, Nathalie Loiseau, a recunoscut marţi "o adevărată prostie" după polemica declanşată de prezenţa ei, în 1984, pe o listă a extremei drepte la alegerile studenţeşti, relatează AFP, informează Agerpres.

Citește și: Regina Elisabeta se va întâlni cu Donald Trump la Palatul Buckingham

"Să te afli pe o listă unde sunt oameni de extremă dreaptă, este o adevărată prostie, este o greşeală a tinereţii, o regret", a declarat candidata partidului La Republique en Marche (LREM) pentru franceinfo.

Nathalie Loiseau, fost ministru al afacerilor europene, a fost întrebată despre dezvăluirile site-ului de informaţii Mediapart potrivit cărora, în ianuarie 1984, a candidat în alegeri la universitatea de Ştiinţe politice din Paris, pe lista "comisiei paritare" a Uniunii studenţilor de dreapta (UED), sindicat născut din cenuşa GUD (Grupul uniunii pentru apărare, sindicat al studenţilor de extremă dreapta în prezent dizolvat).

"Ar fi trebuit să fac cercetări, ar fi trebuit să mă uit cine sunt ceilalţi de pe listă", a declarat Nathalie Loiseau pentru franceinfo, explicând că lista pentru alegerile studenţeşţi îşi propunea "să reunească oameni de dreapta, în special gaullişti".

"Provin de la dreapta şi m-am alăturat lui Emmanuel Macron pentru a combate extrema dreaptă, lupta mea în politică a fost mereu de a combate extrema dreaptă", s-a apărat candidata, în condiţiile în care marţi polemica privind prezenţa ei pe lista din 1984 a luat amploare.

Ea a catalogat drept "scandaloase" şi "jignitoare" acuzaţiile opoziţiei, care a denunţat marţi o apropiere de extrema dreaptă.

Lista LREM devansează cu puţin în sondaje lista RN (Adunarea naţională, fostul Front naţional) în perspectiva alegerilor europene.

Emmanuel Macron a fost ales preşedinte în 2017 după un duel în al doilea tur de scrutin cu Marine Le Pen, candidata extremei drepte şi fiica lui Jean-Marie Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.