Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naufragiu al unei ambarcaţiuni cu circa 30 de migranţi la bord în largul Tunisiei - Şapte persoane au fost salvate şi două trupuri neînsufleţite au fost găsite

economist.com
naufragiu mediterana

Şapte persoane au fost salvate şi două trupuri neînsufleţite au fost scoase din apă după naufragiul unei ambarcaţiuni ce transporta în jur de 30 de migranţi ilegali, în largul oraşului Sfax, în zona est-centrală a Tunisiei, a anunţat Garda Naţională Maritimă tunisiană, informează duminică AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

"În dimineaţa acestei duminici, o ambarcaţiune ce transporta migranţi ilegali a naufragiat în largul Sfax. Două trupuri, cel al unei femei şi al unui bebeluş, au fost găsite, iar şapte persoane au fost salvate", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naţionale, Housemeddine Jebabli, fără a preciza locul de unde plecase ambarcaţiunea.

Citește și: DOSAR La o lună de la scoaterea din țară Mario Iorgulescu era 'total independent de ajutor extern' - A plecat la PSIHIATRIE `julit` în cot și genunchi

Potrivit primelor estimări, circa 30 de pasageri originari din ţări ale Africii Subsahariene se aflau la bordul ambarcaţiunii.


Duminică, Ministerul de Interne tunisian a anunţat că a interceptat în timpul nopţii 32 de traversări clandestine şi a arestat 262 de persoane cu vârste între 15 şi 44 de ani.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

În Libia vecină, paza de coastă a interceptat în noaptea de sâmbătă spre duminică 227 de migranţi plecaţi din Zouara şi Zawiya, de lângă frontiera cu Tunisia, şi i-au trimis înapoi în Libia, a anunţat pe Twitter Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

După un vârf de plecări din Tunisia în 2011, urmat de o scădere accentuată, numărul de plecări de migranţi a crescut din nou din 2017, această ţară confruntându-se cu o creştere a şomajului şi cu profunde inegalităţi sociale, la zece ani după revoluţie.

De la începutul anului şi până la mijlocul lui septembrie, 8.581 de persoane au fost interceptate în timp ce încercau să ajungă în Europa pe mare dinspre coastele tunisiene, potrivit Ministerului de Interne al Tunisiei. Dintre acestea, 2.104 erau cetăţeni ai altor ţări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.