Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava rusă de amplasare a conductelor pentru a finaliza constructia Nord Stream 2 este localizată în portul german

gazprom

Construcția conductei Nord Stream 2, care leagă producătorii ruși de gaz cu consumatorii din Europa, blocată după ce o navă elvețiană de montare a conductelor a refuzat să termine lucrările la proiect, potrivit sputniknews.com.

Refuzul a venit la o zi după ce SUA au introdus sancțiuni împotriva conductei.

Nava rusă de amplasare a conductelor Akademik Cherskiy a ajuns în apropierea portului german Mukran, în vecinătatea orașului Sassnitz, un centru logistic pentru construcția conductei Nord Stream 2, arată datele serviciului de monitorizare a navei.

Este ancorat în golf împreună cu o altă navă rusească, Pipelay Crane Fortuna, care este ancorat în Mukran.

Deși proprietarul navei, Gazprom, nu a dezvăluit încă scopul sosirii navei, acesta ar putea fi folosit la construcția ultimei părți a conductei Nord Stream 2.

Anterior, posibilitatea de a utiliza navele ruse pentru aceasta a fost luată în considerare de ministrul rus al Energiei, Alexander Novak.

Citește și: Ultimă oră! După 15 mai se deschid Bisericile, dar mall-urile, restaurantele și terasele rămân închise

Problemele Nord Stream 2

Conducta rusă s-a confruntat cu mai multe dificultăți recent, una dintre ele fiind decizia contractantului elvețian Allseas de a-și retrage nava de amplasare a conductelor și de a refuza finalizarea lucrărilor la conductă.

Mișcarea a venit la scurt timp după ce SUA au introdus sancțiuni împotriva Nord Stream 2 în încercarea de a forța Rusia de pe piața energetică a Europei, în ciuda protestelor venite din partea aliaților europeni de la Washington, precum Germania.

De asemenea, conducta nu a putut primi permisiunea Danemarcei să amplaseze conducte prin apele sale pentru o lungă perioadă de timp în 2019, în timp ce operatorul, Nord Stream 2 AG luptă în prezent pentru a evita să se încadreze în prevederile reglementărilor UE privind al treilea pachet al energiei.

Aceasta din urmă ar obliga compania să renunțe la jumătate din capacitatea conductei altor companii de gaze sau să predea controlul conductei către o firmă independentă, păstrând proprietatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.