Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorii Hamas, discuții în toi privind un armistițiu în Gaza, la Cairo; șeful CIA este și el prezent

news.ro
statuie muzeu cairo

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează surse egiptene.

Negociatorii Hamas au sosit sâmbătă la Cairo pentru intensificarea discuțiilor privind un posibil armistițiu în Gaza, care ar însemna întoarcerea în Israel a unor ostatici, a declarat pentru Reuters un oficial Hamas. Directorul CIA este și el acolo pentru discuții privind acest subiect, relatează Reuters.

Un oficial palestinian, care este apropiat de acțiunile de mediere a păcii în Gaza, a arătat un optimism prudent. "Lucrurile arată mai bine de data aceasta, dar dacă un acord este la îndemână va depinde de faptul dacă Israelul a oferit ceea ce este necesar pentru ca acest lucru să se întâmple”, a spus acesta, potrivit sursei citate de Mediafax.

Delegația Hamas a sosit de la sediul mișcării palestiniene din Qatar, țară care, împreună cu Egiptul, a încercat să medieze o încetare a focului în Gaza. Washingtonul, deși a evitat în mod oficial Hamas, i-a cerut acestuia să încheie un acord.

Semnalând un posibil progres al tratativelor, Hamas a declarat vineri că va veni la Cairo într-un "spirit pozitiv" după ce va studia ultima propunere de acord, din care puține elemente au fost făcute publice. Israelul a declarat anterior că este deschis la noile condiții.

Surse egiptene au declarat că William Burns, directorul Agenției Centrale de Informații a SUA, a sosit vineri la Cairo. Acesta a fost implicat în rundele anterioare de negocieri pentru armistițiu, iar Washingtonul a arătat că ar putea exista progrese de această dată. CIA nu a comentat pe seama acestui subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.