Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile comerciale dintre SUA și China vor fi reluate săptămâna viitoare la Beijing

sua china

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că el și alți oficiali americani vor călători săptămâna viitoare la Beijing pentru discuții comerciale cu China, urmărind să încheie un acord pentru a evita o creștere a tarifelor vamale pe mărfurile chinezești la 2 martie, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Mnuchin a declarat într-un interviu acordat postului TV CNBC că discuțiile pe care el și reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, le-au avut săptămâna trecută la Washington cu vicepremierul chinez Liu, au fost "foarte productive".

"Ambasadorul Lighthizer și cu mine și o echipă mare ne vom deplasa la Beijing săptămâna viitoare. Ne-am angajat să continuăm aceste discuții", a spus Mnuchin. "Facem eforturi enorme pentru a încerca să evităm acest termen și să ajungem la un acord. Deci acesta este obiectivul nostru", a adăugat acesta.

Citește și: Juan Guaido a cerut forțelor armate venezuelene să permită intrarea ajutoarelor umanitare internaționale

Președintele Donald Trump a afirmat, marți, în discursul său despre Starea Naţiunii, că orice nou acord comercial cu China "trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, pentru a reduce deficitul nostru comercial cronic și pentru a proteja locurile de muncă americane".

Trump a promis să majoreze tarifele SUA pentru mărfurile chinezești în valoare de 200 miliarde de dolari, la 25%, de la 10% în prezent, dacă cele două părți nu pot ajunge la o înțelegere până pe 2 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.