Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemulțumiri uriașe la Spitalul Colentina. Managerul instituției atrage atenția: 'Va fi o mare dramă'

spitalul colentina

Nemulțumiri uriașe la Spitalul Colentina din Capitală. Managerul instituției spune că unele cadre medicale iau în calcul să plece, pentru că nu mai pot profesa, din cauza faptului că spitalul tratează doar bolnavi de COVID. Ei se plâng că pacienții cu boli cronice nu mai au acces în acest spital.

La Colentina sunt acum 150 de pacienti cu COVID din 300 de paturi, iar la ATI sunt 17 pacienți.

Victor Cauni, managerul Spitalului Colentina, a explicat la Digi24 că această unitate sanitară a fost spital suport și, cu excepția lunii septembrie, a funcționat un an în sistem full COVID.

"Nu am avut niciun pacient cronic și au fost probabil zeci de mii de pacienți cu boli cronice care n-au avut acces la noi. Avem aproape 30 de secții, unele sunt chiar de mare performanță, unele chiar unice, cum ar fi dermatologie, boli parazitare, cardiologie, care sunt mai utile în zona mixtă de funcționare.

CONDIȚIILE pentru ca românii să meargă în vacanță în Grecia, în vara 2021 - Anunțul făcut de ministrul grec al turismului

Am avut rezidenți care au făcut rezidențiatul aici și s-au reorientat. Oamenii nu pot fi constrânși să stea în Colentina. După un an în care specialiștii de mare anvergură nu și-au putut face profesia, sunt mai mulți specialiști care probabil se vor reorienta. Pentru noi, ca spital, va fi o mare dramă să îți pierzi specialiștii, pentru că cel mai important e tratamentul pacientului, iar pacientul îl putem trata cu un specialist", a precizat managerul.

Victor Cauni a spus că spitalul dorește să revină în zona de spital, mixt, în care să fie îngrijiți și pacienți COVID, dar și cei non-COVID, care sunt mult mai numeroși.

"Într-un an, am asigurat internare la puțin peste 3.000 de pacienți COVID, iar într-un an pre-pandemic avem mai mult de 30.000 de pacienți.

Când statisticile ulterioare vor arăta și dramele care se pot întâmpla la pacienții cu afecțiuni cronice, care nu au putut fi tratați, e o mare problemă", a afirmat Victor Cauni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.