Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan: USR se bazează pe democraţie internă, integritate şi transparenţă

nicusor dan

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a declarat în Congres, că statutul partidului se bazează pe democraţie internă, integritate şi transparenţă şi că viitoarea conducere a formaţiunii îşi va publica declaraţiile de avere şi de interese pe site-ul USR. 

"Cerem politicienilor integritate şi transparenţă şi aplicăm aceleaşi criterii când este vorba despre noi înşine. Statutul USR se bazează pe democraţie internă, integritate şi transparenţă faţă de membrii USR şi faţă de societate. Acest statut este o noutate în politica românească", a subliniat sâmbătă Nicuşor Dan. 

Dezbaterea Statutului USR a durat 12 ore şi a decalat programul Congresului Uniunii, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.

Poveste trasă la indigo cu cea de la Teleorman. Un copil din Dâmbovița a căzut într-un puț

VIDEO SCANDAL MONSTRU la B1 TV: Șerban Nicolae, Monica Tatoiu și Dumitru Dragomir au făcut SHOW


"Suntem un partid cu oameni independenţi, care nu depind de conducerea partidului ca să primească un post de şef la pieţe sau aşa ceva şi atunci fiecare se exprimă liber, mai ales că e primul congres, în care se dezbate primul statut; vedeţi, e o atmosferă efervescentă. A fost un calendar care a început în martie; oamenii au trimis amendamente la statutul vechi, care au însumat 450 de pagini, a fost o echipă de jurişti care a sintetizat, după care au fost trei zile de dezbateri, în care au fost parlamentarii, preşedinţii de filiale judeţene, câţiva consilieri din Bucureşti, cam 100 de persoane. Atunci s-a ajuns la o formă definitivă pe care acest organ a propus-o Congresului, dar cum noi suntem oameni liberi au venit şi aici foarte multe amendamente", preciza vineri, pentru AGERPRES, Nicuşor Dan. 

Uniunea Salvaţi România îşi alege în aceste zile o nouă conducere, în cadrul primului Congres naţional, care are loc la Cluj-Napoca, în perioada 12 - 14 mai. 

Pentru funcţia de preşedinte al USR şi-au depus candidaturile Nicuşor Dan, Emanuel Ungureanu, Şerban Marinescu şi Cornelia-Florina German. 

Pentru unul din cele 20 de locuri din Biroul Naţional al formaţiunii s-au înscris peste 50 de candidaţi, iar primii şapte aleşi vor fi vicepreşedinţi ai partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.