Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Norvegia, AJUTOR FINANCIAR pentru Iran

flickr.com
euros

Norvegia va deschide o linie de credit de un miliard de dolari (887 milioane de euro) pentru Iran, a anunţat miercuri Republica islamică în finalul unei întâlniri între miniştrii afacerilor externe ai celor două ţări la Teheran, arată agerpres.ro

Mohammad Javad Zarif şi Borge Brende au semnat trei acorduri de 'export de credit' vizând finanţarea unor 'proiecte de dezvoltare şi infrastructuri', a indicat Ministerul Afacerilor Externe iranian îmtr-un comunicat.

Presiune pe Cioloș, de la vârful PNL

Iranul a semnat în iulie 2015 un acord cu marile puteri care a permis ridicarea parţială a sancţiunilor internaţionale împotriva acestei ţări în schimbul unei limitări a programului său nuclear la utilizarea civilă. 

Dar după intrarea în vigoare a acordului în ianuarie, Republica islamică şi-a exprimat regretul pentru întârzierile persistente în revenirea sa în sistemul financiar internaţional. Numeroase bănci se arată reticente la ideea de a reveni în ţară şi a negocia cu Iranul din cauza ameninţărilor cu sancţiuni formulate de SUA.

Începe drumul lui Viorel Hrebenciuc

România a exportat armament în valoare de 38 milioane de euro. Cine sunt clienții


Dacă mai multe ţări europene şi-au exprimat voinţa de a relua relaţiile comerciale cu Iranul, Washingtonul şi-a menţinut unele sancţiuni, legate în special de programul rachetelor balistice iraniene. 

'După ridicarea sancţiunilor, au apărut oportunităţi bune şi Norvegia este dispusă să utilizeze situaţia postacord pentru a extinde cooperarea în diverse domenii', a declarat Brende, potrivit agenţiei de presă oficiale Irna. 

Ministrul norvegian a întâlnit şi alţi înalţi responsabil în cursul vizitei sale, între care secretarul Consiliului Suprem al Securităţii Naţionale, Ali Shamkhani, înainte de a se duce în Pakistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.