Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Republică: Cotele de refugiați, o non-soluție pentru criza din Siria

Noua Republică solicită Uniunii Europene adoptarea unor măsuri adecvate rezolvării crizei umanitare a refugiaților din Siria, fără a genera artificial o altă criză pentru cetățenii din UE.

„Ceea ce se întâmplă acum în statele Uniunii Europene este de o gravitate fără precedent. Colectivizarea prin mixarea forțată a refugiaților cu cetățenii UE reprezintă măsuri de stânga ce aduc prejudicii puternice tradiției și culturii popoarelor europene, concepte asumate și respectate prin valorile UE. Cerem decidenților europeni să înceapă rezolvarea concretă a crizei umanitare a refugiaților din Siria și semnalăm faptul că transferul de responsabilitate ce revine instituțiilor europene către cetățenii UE contravine principiilor UE și trebuie corectată rapid”, a declarat Doru Oprea, coordonator al Departamentului de Relații Externe al NR.

content-imageAcesta a mai explicat faptul că orice cetățean, indiferent de cultură sau proveniență, beneficiază de confort maxim pe pământ natal și nu în alte state care îi impun un sistem complex de integrare. În acest context, reprezentanții partidului Noua Republică apreciază că statele UE trebuie să se implice în rezolvarea conflictului din Siria, astfel încât cetățenii să poată beneficia pe deplin de drepturile legitime, culturale și religioase chiar în țara de origine.

În același timp însă, Noua Republică susține că România trebuie să participe financiar atât la amenajarea spațiilor de cazare, cât și pentru asigurarea hranei și asistenței medicale oferite refugiaților în statele vecine cu zona de conflict.

„Guvernul nostru trebuie să ceară decidenților europeni aplicarea politicilor specifice crizelor umanitare. România trebuie să se solidarizeze cu celelalte state afectate de criza imigranților și să se implice activ prin susținerea nevoilor existente în taberele de refugiați”, a concluzionat Doru Oprea.

 

 

Partidul Noua Republică

05 februarie 2016

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.