Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor erupției de pe Insula Albă

www.volcanodiscovery.com
eruptie vulcanica

Neozeelandezii din toată țara au ţinut luni un moment de reculegere în memoria victimelor erupției vulcanice de săptămâna trecută de pe Insula Albă soldată cu moartea a cel puţin 16 persoane, în timp ce poliția a continuat eforturile de recuperare a altor două corpuri, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Numărul oficial al persoanelor decedate în urma erupției de pe Insula Albă, cunoscută și prin numele său din limba maori Whakaari, este până acum de 16. Două persoane ale căror cadavre sunt considerate a fi în apele din jurul insulei sunt încă listate oficial ca dispărute.

Alte 26 de persoane rămân în spitale din Noua Zeelandă și Australia, multe fiind în stare critică cu leziuni grave provocate de arsuri.

Prim-ministrul Jacinda Ardern a condus luni minutul de tăcere, alături de miniștrii săi în clădirea parlamentului „Beehive” din Wellington.

„Cei care au fost pierduți sunt legați pentru totdeauna de Noua Zeelandă și îi vom ține aproape”, a postat Ardern pe contul ei oficial de Instagram.

Ambasada Statelor Unite din Wellington a postat pe Twitter o fotografie cu personalul său, cu capetele plecate, în fața drapelului american arborat în bernă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.