Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noua Zeelandă şi Australia vor prezenta un proiect de reluare a călătoriilor

www.operationworld.org
australia

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a anunţat miercuri că un proiect privind reluarea în siguranţă a călătoriilor între Noua Zeelandă şi Australia va fi prezentat guvernelor de la Wellington şi Canberra la începutul lunii iunie, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Cele două ţări analizează posibilitatea creării unei 'bule turistice' între ele în contextul încetinirii răspândirii COVID-19 până la niveluri inferioare celor din SUA, Regatul Unit şi unele ţări din Europa continentală.

Ardern a precizat că a discutat marţi cu premierul australian Scott Morrison şi că există interes de ambele părţi pentru reluarea călătoriilor. ''Nu va dura foarte mult până vom fi pregătiţi'', a spus şefa executivului neo-zeelandez.

În ultimele două săptămâni, experţi din Noua Zeelandă şi Australia, inclusiv oficialităţi guvernamentale, specialişti în domeniul sanitar şi autorităţi aeroportuare, elaborează planul de redeschidere a frontierelor (aeriene şi maritime) dintre cele două ţări.

Noua Zeelandă este cea mai populară destinaţie externă pentru australieni. În 2019, aproximativ 1,5 milioane de australieni au traversat Marea Tasmaniei, care separă cele două ţări. Reciproc, pentru neo-zeelandezi cea mai populară destinaţie turistică externă este Australia.

În ultimele zile, Jacinda Ardern a fost criticată pentru prudenţa excesivă legată de reluarea călătoriilor către şi dinspre Australia. Adjunctul său, Winston Peters, a afirmat că acum neo-zeelandezii ar trebui să poată călători în Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.