Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noul site al Muzeului Municipiului București a fost lansat

bucharestplaces.ro
Muzeul Bucuresti - Palatul Sutu

Noul site al Muzeului Municipiului București a fost lansat miercuri şi încearcă să prezinte publicului viața de zi cu zi a muzeelor și caselor memoriale din componența instituției, precum și activitatea de investigare a reperelor istorice ale orașului întreprinsă de cercetători, potrivit unui comunicat.

Muzeul Municipiului București (MMB) a lansat, miercuri, platforma online într-o formulă care încearcă să aducă la îndemâna publicului, fie că este vorba despre ecranul computerului sau de cel al telefonului, activitățile instituției.

Muzeografii vor să profite de tehnologie în acest mod pentru a intra în contact cu publicul nu numai prin anunțuri, ci și printr-un traseu virtual prin colecțiile și proiectele muzeelor și caselor memoriale din componența MMB.

"Noul site este interactiv, dinamic, reflectă realitatea muzeală în text, imagine, audio și video. Cu rubrici noi, cu un conținut editorial adaptat nevoilor moderne de accesare a informației. Cu o viață a muzeului ce se dezvăluie publicului în fiecare zi. Muzeul Municipiului București are în componența sa 12 muzee și case memoriale ale căror date de contact și activitate sunt mult mai bine reliefate. De asemenea, sunt evidențiate detaliile referitoare la posibilitatea conectării prin rețele sociale cu fiecare în parte. Am creat o interfață complexă, care să reflecte prompt și complet întreaga activitate deoarece MMB s-a afirmat ca fiind un centru informațional, cultural și educațional, centru activ al unei rețele de organizații, devenind un punct de reper pentru comunitățile culturale bucureștene, precum și pentru mediul academic și științific", arată un comunicat.

Citește și: O seceră veche de peste 6.300 de ani, prezentată la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva

Secțiuni noi ale site-ului muzeulbucurestiului.ro sunt dedicate publicației lunare pe care instituția o distribuie gratuit vizitatorilor, București în 5 minute, transformată în blog, și unei zone Podcast în care sunt prezentate materiale în format audio.

"Muzeul Municipiului Bucuresti își dorește să fie în același pas alături de comunitate pentru a putea deveni pe deplin o proiecție culturală a acesteia. Noua variantă de site a MMB își propune să împlinească un obiectiv foarte important al muzeului și anume să realizeze o sincronizare de proiecții culturale în funcție de vârste, paliere profesionale, educație, așteptări în inovație, originalitate. Deoarece comunitatea are un ritm constant de modernizare, iar muzeul trebuie să facă parte integrantă din această mișcare, au fost reconfigurate reprezentarea și mesajul muzeului prin noua variantă de site a MMB", spune Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.