Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu uit: românii au votat pentru Parlament unicameral cu 300 de aleși! Respectați-le voința!

george mioc

La datat de 22 noiembrie 2009, 6.740.213 alegători români au votat pentru un parlament unicameral cu 300 de persoane. Pentru comparație, în turul II al alegerilor prezidențiale din 2014, pentru actualul șef al statului au votat doar 6,28 milioane de alegători. La consultarea populară din 2009 au participat 9,3 milioane de cetățeni, adică peste 50% din totalul alegătorilor. Referendumul a fost declarat valid.

În 2012, CCR a decis că nici o lege privind alegerea Parlamentului nu este constitituțională atâta vreme cât nu este respectat referendumul din 2009: „Referendumul, indiferent de caracterul său - decizional sau consultativ - cum este cazul referendumului naţional din anul 2009, reprezintă o modalitate de exercitare a suveranităţii naţionale (...) Reglementarea unor prevederi prin care se tinde la o soluţie legislativă care NU respectă voinţa exprimată de popor la referendumul consultativ menţionat este în contradicţie cu prevederile constituţionale ale art. 1, 2 şi 61”!

Sunt convins că majoritatea românilor își reamintesc aceste fapte. Doar nomenklatura care conduce România vrea să le uite. Refuzul nomenklaturii transpartinice de a respecta rezultatul plebiscitului din 2009 este o uriașă bătaie de joc față de poporul român. Nu poți să susții că ești un democrat, care respectă voința poporului, dar să ignori referendumul din 2009. Acest referendum nu expiră pe măsură ce trece timpul. El va fi valid și peste cinci sau zece ani, atâta vreme cât poporul suveran nu va lua o decizie care să o schimbe, în mod explicit, pe cea din 2009.

De ce nu se pune în practică această consultare populară? Simplu: în prezent, România are 465 de aleși, deci nomenklatura transpartinică protejează „locurile de muncă” a 165 de parlamentari.Încercați o comparație: interesul a 165 de parlamentari față în față cu voința a 6.740.213 alegători români. Deocamdată, au câștigat cei puțini, cei 165. Deocamdată! Eu cred că lumea se schimbă și poporul își va impune voința. Am văzut, aici, în Statele Unite bătălia formidabilă dintre Donald Trump și estabilishmentul de la Washington, care era susținut de presa asociată, „liberală”.Cine-i dădea lui Trump vreo șansă, în 2014 sau chiar și în 2015? Actualul președinte al SUA a câștigat pentru că a înțeles care este voința poporului. A îi respecta voința nu înseamnă în nici un caz populism, așa cum sugerează pseudo-elitele de la Washington sau București.

Înseamnă fii un democrat al secolului XXI!

Privesc în urmă, către plebiscitul din 2009, fiindcă așa înțelegem mai bine și de ce Satana de Teleorman și stânga gay-marxistă au sabotat referendumul pentru familia tradițională: se crea un precedent, un precedent prin care poporul lua decizii, nu „ei”, politrucii de la București.

Respectarea referendumului din 2009 este un test. Este testul capacității poporului de a se impune în fața unor politruci obraznici crescuți la școala securist-comunistă de dinainte de 1989 și care cred că pot călca în picioare voturile a peste șase milioane de alegători. Sunt convins că, până la urmă, românii își vor impune voința, iar România va avea un parlament unicameral, cu 300 de deputați.

Desigur, în acea zi, numitul Liviu Dragnea va fi șeful unei camere de cel mult șase metri pătrați...

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.