Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numiri politice la vârful UE! Von der Leyen, implicată într-un scandal uriaș: salariu de peste 18.000 de euro

FT
ursula von der leyen vaccin

Numirea eurodeputatului german Markus Pieper, membru al Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU), în rolul de reprezentant al UE pentru întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri) este în curs de examinare, în urma criticilor privind modul în care a fost numit, relatează joi DPA, informează Agerpres.

Numirea de către preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lui Markus Pieper, coleg de partid în cadrul CDU, a atras apeluri la transparenţă în PE în ceea ce priveşte procesul de angajare din partea unui grup de eurodeputaţi ecologişti, liberali, de centru-stânga şi de stânga.

Într-o scrisoare obţinută de DPA, despre care a scris anterior site-ul de ştiri Politico, europarlamentarii au cerut Comisiei să explice modul în care Pieper a performat în comparaţie cu ceilalţi candidaţi pentru rolul de reprezentant al UE pentru IMM-uri.

Scrisoarea cere, de asemenea, Comisiei să excludă apartenenţa lui Pieper la CDU ca factor decisiv în numirea sa, printre altele.

Salariu de peste 18.000 de euro

Postul de reprezentant al UE pentru IMM-uri are prevăzut un salariu de peste 18.000 de euro şi a fost scos la concurs în septembrie anul trecut. În noiembrie, un comitet de preselecţie a organizat interviuri pentru a propune o listă de candidaţi.

Interviurile finale au dus la o decizie cu alţi comisari europeni de a-l numi pe Pieper, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-un comunicat. "Selectarea şi numirea reprezentantului UE pentru IMM-uri s-a desfăşurat în deplină conformitate cu procedurile Comisiei pentru selectarea şi numirea înalţilor funcţionari", a adăugat purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.