Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nurcă europeană, capturată la vest de Isaccea -Este cea mai vestică înregistrare recentă a nurcii europene din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi din România

www.acdb.ro
nurca

O nucă europeană a fost capturată, marţi, la vest de localitatea tulceană Isaccea, iar specialiştii anunţă că acest lucru reprezintă cea mai vestică înregistrare a nurcii europene din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi din România, potrivit news.ro.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare (INCD)“Delta Dunării” a anunţat, printr-un comunicat de presă, că, marţi, o echipă a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (Mihaela Cristescu, Adina Popescu, Aurelia Nica, Daniela Cristina Ibanescu) împreuna cu un angajat al INCDD Delta Dunarii – Tulcea (Gheorghe Bucur) a capturat o nurcă europeana la vest de Isaccea.

Sursa citată precizează că aceasta reprezintă cea mai vestica înregistrare recentă a nurcii europene din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării şi în acelaşi timp din România.

“Dacă în zona inundabilă Isaccea – Tulcea avem mai multe observaţii din ultimii 20 de ani la nurca europeană, la vest de Isaccea nu avem informaţii recente. Anul trecut am realizat o expediţie între Cotul Pisicii şi Isaccea pentru identificarea prezenţei prin mai multe metode, însă fără succes. La planificarea expediţiilor pentru anul 2022, pentru zona Cotu-Pisicii – Tulcea (în cadrul proiectului “Revizuirea planului de management şi a regulamentului RBDD” Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi este responsabilă pentru investigaţiile dintre Cotul Pisicii şi Tulcea - Dunărea şi Complexul Acvatic Somova – Parches) am decis să repetăm investigaţiile în aceleaşi zone din anul 2021, considerând de o maximă importanţă dovedirea prezenţei actuale a nurcii europene aici”, se arată în comunicat.

Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare (INCD) Delta Dunării menţionează că acest lucru poate însemna că nurca este prezentă şi mai departe de Cotul Pisicii.

“Pe de o parte cunoaşterea cu mare acurateţe a distribuţiei nurcii europene, dar mai ales ne permite să putem considera (şi a încerca să dovedim în viitor) că nurca este prezentă şi mai departe de Cotul Pisicii (de exemplu Valea Prutului şi Balta Mică a Brăilei)”, a precizat sursa citată.

În cadrul proiectului proiectului “Revizuirea planului de management şi a regulamentului RBDD - Inventarierea şi cartarea speciilor de mamifere”, echipa de cercetători şi personal suport (coordonaţi de dr. Marinov Mihai) ai Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării - Tulcea împreuna cu echipa Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi precum şi alţi experţi subcontractaţi realizează monitorizări şi cercetări la mamiferele de interes comunitar din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.