Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O firmă vegană a inventat coastele de porc pe bază de plante

digi.ro
coaste vegane

Coaste de porc pe bază de plante își vor face în curând debutul pe farfuriile clienților, a anunțat o companie de alimente vegane, scrie The Guardian.

Primul lot de coaste pe bază de soia va fi pus în vânzare la sfârșitul lunii august în Marea Britanie, UE și SUA, potrivit producătorului. Firma Juicy Marbles, din Slovenia, care produce mai multe alimente vegetale, afirmă că va aduna feedback-ul clienților de la primele „degustări” pentru a modifica rețeta, numele și ambalajul coastelor de porc vegane înainte de lansarea completă. Prețul va fi mai mare decât al coastelor obișnuite. Compania a început să vândă o friptură marmorată pe bază de plante și un muschi în 2022.

Producătorii de carne pe bază de plante continuă să inoveze, dar sectorul a înregistrat o scădere a vânzărilor, deoarece inflația și costului vieții împinge cumpărătorii către carnea tradițională care este mai ieftină.

Oasele, care au aceeași cantitate de proteine ​​ca și carnea de vită, trebuie coapte sau prăjite pentru a produce o gustare crocantă, după ce carnea pe bază de plante a fost consumată. „Am început doar prin a nu dori ca oasele să fie gunoi”, a spus un oficial al companiei slovene. „Speranța mea este că putem infuza și oasele cu aromă, astfel încât să le puteți găti și în bulion. Cel mai important lucru este că vedem cum reacționează oamenii.”

Alte alternative la carne continuă să se extindă. Compania israeliană Aleph Farms a depus recent o cerere de aprobare a fripturii sale, cultivată prin creșterea celulelor de carne reale în cuve.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.