Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oamenii de știință raportează despre riscul apariției sindromului Guillain-Barré după COVID-19

Global Cosmetics News
piele umana

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) a arătat că pacienții care și-au revenit din COVID-19 au o reacție a sistemului imunitar la propriile țesuturi și organe. Acest lucru este menționat într-un mesaj publicat pe site-ul portalului științific EurekAlert.

„Datele timpurii de cercetare arată că infecția cu SARS-CoV-2 poate duce la complicații autoimune pe termen lung și există dovezi că o serie de boli autoimune se numără printre consecințele SARS-CoV -2, inclusiv sindromul Guillain-Barré ", spune mesajul.

Profesorul Universității din Birmingham, Alex Richter, a explicat că „anticorpii care au fost depistați la persoanele care au avut COVID-19 sunt similari cu cei care provoacă o serie de boli autoimune ale pielii, mușchilor și inimii”. Richter a adăugat că problema relației directe dintre bolile autoimune și COVID-19 va fi investigată în viitor.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, sindromul Guillain-Barré este o afecțiune rară în care sistemul imunitar al unei persoane își atacă propriii nervi periferici.

În acest sindrom, nervii care controlează mișcările musculare sau care transmit durerea, temperatura și senzațiile tactile pot fi afectați.

Citește și: VIDEO Pericolul vaccinului la adolescenți − semnal de alarmă tras de medicul Mihai Craiu: 'Au o probabilitate mult mai mare de a face o complicație'

Acest lucru poate duce la slăbiciune musculară și pierderea senzației la nivelul picioarelor și / sau brațelor.

Sindromul poate afecta oamenii la orice vârstă, dar este cel mai frecvent la adulți și bărbați.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.