Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Olanda dorește ca Gasunie să dezvolte o rețea offshore de hidrogen în Marea Nordului

chemindigest.com
fluxys hidrogen

Ministrul olandez pentru politici climatice și energetice, Rob Jetten, intenționează să desemneze firma de infrastructură energetică Gasunie pentru a dezvolta o rețea offshore de hidrogen în Marea Nordului.

Potrivit Gasunie, ministrul și-a anunțat intenția în fața Camerei Reprezentanților pe 2 decembrie 2022.

Se așteaptă ca hidrogenul produs cu ajutorul energiei eoliene offshore din Marea Nordului să joace un rol important în tranziția energetică, precum și să contribuie la creșterea independenței energetice a țării.

Olanda a stabilit recent un obiectiv de 70 GW de energie eoliană offshore până în 2050, pornind de la ipoteza că 50 GW ar putea fi instalați până în 2040.

Pe lângă producția de energie electrică, guvernul intenționează, de asemenea, ca o parte din capacitatea eoliană offshore a țării să fie utilizată pentru producția de hidrogen verde la scară largă în Marea Nordului, ceea ce necesită o infrastructură pentru hidrogen.

Directorul general al Gasunie, Han Fennema, a declarat că societatea este pregătită să înceapă dezvoltarea unei rețele de hidrogen și analizează în mod special modul în care poate fi reutilizată infrastructura de gaz existentă în Marea Nordului.

La începutul acestui an, Olanda a semnat Declarația de la Esbjerg împreună cu Belgia, Danemarca și Germania, angajându-se să aducă cel puțin 65 GW de energie eoliană offshore până în 2030 și 150 GW până în 2050 și stabilind obiective combinate de hidrogen verde de aproximativ 20 GW de capacitate de producție până în 2030, care ar putea fi extinsă și mai mult pentru 2050.

În plus, țările au convenit să dezvolte în comun Marea Nordului ca o centrală electrică ecologică a Europei, un sistem de energie regenerabilă offshore care va consta în mai multe proiecte și centre energetice offshore conectate, în producția de energie eoliană offshore la scară largă, precum și în interconectări de energie electrică și hidrogen verde.

În conformitate cu această declarație, Gasunie a semnat recent un memorandum de înțelegere (MoU) cu compania energetică daneză Energinet pentru a accelera pregătirile pentru infrastructura transfrontalieră de hidrogen între Danemarca și Germania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.