Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Omul lui Dacian Cioloş a pus pe liber un baron local: Răspuns uluitor venit de la ANI

scandal

Un nou scandaş a explodat în politică. În centrul său unul dintre baronii locali ai PSD, Ion Călinoiu. Acesta a fost dat afară, dar se pare că cei de la ANI i-au dat dreptate.

Ion Călinoiu a solicitat, printr-o adresă, prefectului de Gorj, Gheorghe Paraschivu, să revoce ordinul prin care a decis încetarea mandatului pentru şefului Consiliului Judeţean Gorj. Călinoiu a anexat solicitării un document din partea Agenţiei Naţionale de Integritate(ANI), care lasă să se înţeleagă faptul că ordinul de încetare a mandatului nu ar fi trebuit să fie emis până când instanţa de judecată nu se pronunţa asupra raportului de incompatibilitate emis de ANI. De precizat că raportul privind constatarea stării de incompatibilitate în ceea ce îl priveşte pe Ion Călinou a fost contestat la Curtea de Apel din Craiova. Procesul a fost strămutat la Curtea de Apel din Alba Iulia.

Vezi şi: Judecătorii nu o mai suportă pe Raluca Prună şi îi cer demisia: 'Nu are legitimitate'

Juriştii Prefecturii Gorj au luat în considerare când au redactat ordinul semnat de prefect o decizie definitivă a Curţii de Apel din Craiova (din septembrie 2015), care a respins prima contestaţie depusă de Călinoiu, pe motiv de netimbrare. Este de precizat că în adresa ANI, anexată de Ion Călinoiu în solicitarea de revocare a ordinului, se mai menţionează că tot instanţa de judecată va decide şi care va fi momentul rămânerii definitive a raportului şi nu specialiştii prefecturii. Potrivit legii, raportul de expertiză este valabil şase luni, iar, conform calculelor juriştilor Prefecturii Gorj, documentul emis de ANI, care îl viza pe Călinoiu, ar fi încetat, în data de 17 martie, să mai producă efecte. Din acest motiv a fost propusă emiterea ordinului privind încetarea mandatului. ANI este însă de altă părere şi recomandă ca orice sancţiune să fie luată abia după finalizarea procesului aflat pe rolul instanţei de judecată, anunţă gds.ro.

Vezi şi: Kovesi, semnal despre arestarea parlamentarilor

În tot acest scandal a intervenit şi ANI care îi dă dreptate lui Ion Călinoiu. Ion Călinoiu îi cere prefectului Gheorghe Paraschivu REVOCAREA ordinului 108 din data de 17 martie 2016, după ce a primit punctul de vedere al Agenţiei Naţionale de Integritate, formulat pe şase pagini.

În răspunsul ANI, Liviu Diaconescu, şeful Direcţiei Juridice din cadrul Prefecturii Gorj, este acuzat că a făcut “o confuzie în privinţa sancţiunilor aplicabile după rămânerea definitivă a raportului de evaluare”. “Atâta timp cât un raport de evaluare este contestat în instanţă iar aceasta nu s-a pronunţat cu privire la excepţia tardivităţii introducerii contestaţiei, raportul de evaluare nu poate fi definitiv şi nu poate produce efecte” arată ANI.

Vezi şi: Avertisment ASF despre pensii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.