Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ONU e gata să îşi reia convoaiele umanitare în Siria

kurzi siria

ONU a anunţat miercuri că este 'pregătită' să îşi reia convoaiele umanitare spre locurile sub asediu sau dificil de accesat în Siria, pe care le-a suspendat marţi după atacul sângeros de luni asupra unui convoi în apropiere de Alep, transmite AFP.

"Organizarea acestor convoaie a fost reluată şi suntem pregătiţi să oferim cât mai repede posibil ajutor zonelor sub asediu şi dificil de accesat", a precizat pentru media Biroul de afaceri umanitare al ONU (OCHA) într-un comunicat.

Citește și: Un malaezian a clonat carduri ca să beneficieze de saloanele de lux din aeroportul Changi / VIDEO

Anunţul survine în contextul în care Consiliul de Securitate al ONU a consacrat miercuri o şedinţă pentru a discuta despre tragedia siriană.

"Naţiunile Unite fac în continuate apel la un acces sigur, fără condiţii, fără restricţii şi continuu" pentru a-i ajuta pe sirieni "indiferent unde s-ar afla", se mai arată de asemenea în comunicatul scurt al OCHA.

Documentul explică de asemenea că, începând de marţi, ONU nu a suspendat decât convoaiele sale spre zonele asediate şi dificil de accesat. În alte părţi ale ţării, "au continuat fără întrerupere în ultimele zile operaţiunile umanitare pentru a ajunge la persoanele care au nevoie, inclusiv la Damasc", precum şi livrările de ajutoare din avion pentru locuitorii din Deir Ezzor (est), încercuiţi de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Suspendarea convoaielor umanitare ale ONU spre zonele asediate şi dificil de accesat nu a fost astfel decât de scurtă durată.

Atacul, survenit luni seară, a lovit un convoi care livra ajutoare ale ONU şi ale Semilunii Roşii Siriene pentru 78.000 de persoane în vestul provinciei Alep.

Douăzeci de civili, precum şi directorul filialei locale a Semilunii Roşii Siriene, Omar Barakat, au fost ucişi în timp ce descărcau ajutoarele din camioanele convoiului. 18 din cele 31 de camioane ale convoiului au fost distruse.

Nu există încă nicio certitudine privind cine se află la originea atacului.

Toate părţile implicate în conflict au fost informate despre acest convoi, conform ONU, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.