Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiune împotriva ultimului fief la Statului Islamic în Siria - Au fost capturați 157 de combatanți, majoritatea cetățeni străini

statul islamic

Forţele Democratice Siriene (FDS), susţinute de SUA, care asediază ultimul fief al organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI) în estul Siriei, au anunţat marţi că au capturat "157 de terorişti experimentaţi, majoritatea cetăţeni străini", relatează Reuters preluată de Agerpres.

Operaţiunea a fost efectuată de către forţe speciale ale FDS la Baghuz, locul unde se află un fief al Statului Islamic, a declarat Mustafa Bali, şeful biroului de presă al forţelor antijihadiste pe Twitter, fără a preciza când a avut loc operaţiunea.

FDS au încercuit ultima redută a grupării Stat Islamic în estul Siriei, unde luptele au continuat luni după o noapte de bombardamente intense care le-a permis să avanseze în teritoriul jihadist, notează AFP.

Susţinuţi de raidurile aeriene ale coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, combatanţii arabi şi kurzi din FDS încearcă de mai multe săptămâni să elibereze din mâinile ultimilor jihadişti satul Baghouz, la extremitatea estică a Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.