Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OPINIE Rușinea colectivă de la Varujan Vosganian

senat-vot

Plenul Senatul a decis, joi, că nu trebuie începută urmărirea penală a lui Varujan Vosganian.

„Va rog”, Va rog frumos”, „Eu va rog”, „Va rog eu”, le-a spus Vosganian colegilor senatori, cu o zi inainte. „Jur”, „Sa juram pe Sfanta Cruce”, a mai spus acesta. Rugăminți și jurăminte fierbinți care au funcționat.

Plus mentionarea faptului ca el, Varujan Vosganian, a cinstit numele României, prin operele sale culturale, la care se adaugă nominalizarea sa drept candidat la premiul Nobel pentru literatura.

Ei, asta-i buna!

De când e în Codul Penal un asterisc potrivit căruia articolul X nu se aplică persoanelor nominalizate la Nobel? Nu contestă nimeni contribuția lui Varujan Vosganian la bogăția culturală a României, dar ce are de-a face acest lucru cu Romgaz?

Imediat după votul din plenul Senatului, un cor al bocitoarelor, din toate partidele, a început să invoce statul de drept. Pe linie, Klaus Iohannis, Vasile Blaga, Alina Gorghiu, au vorbit despre ‘respectul față de lege’ și au criticat ‘unii colegi din PNL’.

Si-au pus cenusa in cap dar n-am vazut niciu cuvant despre o ancheta in PNL despre cum s-a votat.

Le reamintesc liderilor PNL ca unii senatori liberali chiar si-au anuntat in plen sustinerea pentru Vosganian spunand ca ii leaga o prietenie foarte veche. N-am auzit sa fie trasi la raspundere pentru prejudiciul de imagine adus partidului.

Cu alte cuvinte, pentru unii senatori PNL, legea e lege doar pentru dușmani.

Adica nu te atinge de mama, chiar daca a bagat mana pana la cot. E normal sa-ti aperi prietenii si neamurile, dar e anormal sa judeci sentimental faptele lor atunci cand vine vorba de justitie. Ce-ar fi daca judecatorii ar da verdictele in functie de fața inculpaților?

Așa vrea marele Partid National Liberal să ajunga la guvernare?

Acesta este lucrul bine făcut despre care ne-a vorbit și ne vorbește Klaus Iohannis?

PNL l-a exclus recent pe Tudor Chiuariu, condamnat definitiv, dupa o epopee rușinoasă în care un partid întreg se ruga de fostul ministru al Justiției și acesta se ținea de scaun. O imagine absolut jenantă, salvată, însă, prin interventia ferma si de laudat a Alinei Gorghiu.

Dar daca ce s-a intamplat, joi, in Senat, va ramane fara consecinte in PNL, se va alege praful de drumul bun pe care au pornit liberalii.

De ce nu se disociaza PNL public de Varujan Vosganian? De ce nu ii cere demisia din Senat? Poate il considera nevinovat. Foarte bine. Sa o spuna. Sa si-o asume. Dar daca il considera nevinovat, atunci de ce invoca statul de drept si critica votul de joi?

De ce acest limbaj dublu al PNL?

În ceea ce privește PSD-ul, ipocrizia și cinismul sunt la fel de mari. La fel și tupeul lui Victor Ponta, de a arunca vina pe 'alianta Blaga-Gorghiu-Geoana'.

Nu, dle Victor Ponta, coalitia care are majoritate in Senat este cea pe care, cu onoare si cu un mare spirit justitiar, asa cum am observat joi, o pastoriti. Nu altcineva l-a scapat pe Vosganian.

Daca Ilie Sarbu era in situatia lui Vosganian mai era așa o lejeritate in PSD?

Mi-e rușine mie de rușinea voastră.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.